Cvikla, zelenina, ktorá má jedinečnú farbu, špecifickú zemitú chuť, ale aj množstvo zdraviu prospešných látok. O možnostiach spracovania cvikle, jej využití v kuchyni i menej tradičných receptoch sa dočítate v nasledujúcich riadkoch.
Náš organizmus by mal byť pripravený na striedanie teplôt, sychravé a chladné počasie aj možnosť chrániť sa pred vírusmi, ktoré môžu na nás útočiť pri každom oslabení. Tak ako v minulosti, aj dnes sú veľkými pomocníkmi pri predchádzaní bežných ochorení domáce a prírodné liečivá.
Už tretí rok jazdí z Tokia na najsevernejší ostrov Japonska Hokkaido vlak Shiki - Shima. Jazda "Ostrovom štyroch ročných období" - čo je doslovný preklad jeho japonského názvu je zážitkom na celý život.
Viete si predstaviť Vianoce bez voňavých medovníčkov? Napriek tomu, že každá domácnosť má svoje zvyky a tradície, vo voľbe medovníčkov ako neoddeliteľnej súčasti vianočného pečiva sa zhodujeme takmer všetci.
V júni tohto roku sa vo vietnamskom Hanoi otvoril veľkolepý hotel, ktorý by mal byť pre turistov lákadlom vďaka svojej výnimočnosti a jedinečnosti.
Boli ste na večeri v luxusnej reštaurácii a tanier s mäsom alebo dezert ste mali dekorovaný živými kvetmi? Ruku na srdce, väčšina z nás kvet len odložila a neskonzumovala.