20. 08. 2014

Chcete sa odlišovať od vašej konkurencie a mať vo svojom bare zariadenie, ktoré vám zaručí spoľahlivosť a kvalitu? Túžite po zmene? O profesionálnych baroch sme sa rozprávali s Marcelom Zlackým, konateľom firmy Gastma.

  

Aké podmienky musí spĺňať profesionálny bar?
Profesionálny bar predstavuje komplexnú funkčnú jednotku, v ktorej profesionálne vyrobené časti logicky a prirodzene nadväzujú jedna na druhú. Musí naplniť predstavu prevádzkovateľa o materiáloch, kapacite, logistike i kvalite a samozrejme zohľadniť aj hygienické normy. Výber vhodného materiálu ovplyvňuje predovšetkým účelnosť a funkčnosť, ktoré chcete dosiahnuť. Logistické riešenie zabezpečí, aby mal barman poruke prístroje a suroviny na prípravu nápojov či snackov.

 

gastma

 

Existujú aj bary na mieru, alebo si zákazník vyberá zo stálej ponuky barov?
Náš dodávateľ, taliansky výrobca Frigomeccanica S.r.l. zaručuje vysokú kvalitu barov. Pri špecifických nárokoch je možné dodať bar aj bez interiérového opláštenia. Po inštalácii kompletného baru ho architekt dokončí podľa predstáv prevádzkovateľa.

 

Je možné po určitej dobe meniť dizajn baru?
Svetovým trendom v baroch je aj dizajn, ktorý stále napreduje. Ak sa v budúcnosti zmení interiér alebo účel vašich priestorov, dizajnové opláštenie baru pružne prispôsobíte novým trendom. Vaša investícia bude preto bezpečná a rýchlo návratná.

 

gastma 2

 

Zabezpečujete aj dodávku technických zariadení pre profesionálne bary?
Barové zariadenia zabudované v profesionálnych baroch, napríklad kávovary, výrobníky ľadu, mlynčeky a umývačky musia spĺňať prísne požiadavky na výkon, spoľahlivosť a kvalitu. Spolupracujeme s renomovanými svetovými výrobcami gastronomickej techniky, aby sme vám mohli zaručiť inovačné a bezpečné technológie, špičkový servis a optimálnu prevádzku. Zastupujeme napríklad značky La Cimbali, Scotsman, Hamilton Beach, Winterhalter...

 

Čo predchádza samotnej realizácii profesionálneho baru?
Pred realizáciou pripravíme vernú a podrobnú 3D vizualizáciu plánovaného baru. Na základe výkresovej dokumentácie alebo po posúdení situácie na mieste prevádzky projekčne vyriešime celú logistiku baru s presným vizuálnym rozmiestnením jednotlivých segmentov barovej zostavy. Pri projektovaní dodržíme zásady hygieny a zohľadníme efektívnosť technológie prípravy nápojov, umývania, skladovania i umiestnenia barovej techniky. Vizuálne stvárnenie baru je veľmi verné, pretože program umožňuje návrh po vygenerovaní otáčať vo všetkých smeroch. Výstup návrhu baru je možné vložiť do vašej výkresovej dokumentácie. Sledujeme svetové trendy, zúčastňujeme sa odborných veľtrhov a poznáme rýchle zmeny v gastronomických prevádzkach. Pomôžeme vám preniesť kreatívnu víziu do reálneho diela a zabezpečiť jeho precíznu a kvalitnú realizáciu.

 

gastma 3

 

Zameriavate sa aj na vzdelávanie v danej oblasti?
Pre zákazníkov i záujemcov organizujeme špecializované školenia o kultúre a profesionálnej príprave kávy. Absolventi tohto tréningu si vypočujú zaujímavosti o pestovaní, pražení a spracovaní kávových zŕn a získajú nové zručnosti.

 

gastma 4 gastma 5


Výhody barov Frigomeccanica
-všetky kontaktné plochy s vodou a nápojmi sú nerezové, konštrukcia je z lešteného hliníka
-životnosť profesionálneho baru je minimálne 15 rokov
-logistika a hygiena sú plne zabezpečené
-možnosť demontáže a presunu na iné miesto

 

www.gastma.sk

 

zdroj: Gastma