Hotelové izby, ich vzhľad, komfort a útulnosť. Už pri vyhľadávaní ubytovania a prezeraní si fotografií na webových stránkach hotelov a ich sociálnych sieťach si hostia podľa svojho dojmu rezervujú ubytovanie, prípadne vyhľadajú také, ktoré je možno drahšie, ale vzhľadovo príjemné a pútavé. Ideálne je prezentovať sa reálnymi fotografiami hotelových izieb, avšak takými, ktoré budú lákať k návšteve a prirodzene viesť k vyššiemu počtu rezervácií.

 

hotel izby 1

 

Špecialisti na hotelový interiérový dizajn radia týchto 5 cenovo dostupných spôsobov, ako relatívne jednoducho a lacno zlepšiť vzhľad a celkový dojem z hotelových izieb.

Posteľná bielizeň

Pri výbere hotelovej posteľnej bielizne stavte na istotu. Voľte neutrálne, svetlé a jednofarebné tóny a odtiene, prípadne siahnite po bielej farbe. Biela je praktická na čistenie a pôsobí dobre na rozjasnenie miestnosti a optické zväčšenie priestoru. Vzdajte sa vzorovaných prikrývok a syntetických materiálov.

Steny v neutrálnych tónoch

Časy farebných kontrastných stien a tapiet už sú dávno preč. Hostia oceňujú elegantné, moderné interiéry, v ktorých sa cítia príjemne a relaxujúco.

Umenie a obrazy

Obrazy a doplnky, ktoré sú neadresné a nevyvolávajú žiadne emócie, nemajú žiadny význam pre dizajnový koncept hotela. Zamyslite sa nad ich náhradou za diela miestnych umelcov, vintage kúsky, ktoré dokážu vyrozprávať príbeh vašej nehnuteľnosti, ale aj okolia. Lacnejšou alternatívou môžu byť pôsobivé fotografie hotela z minulosti i dneška, fotografie neďalekých zaujímavostí a pamiatok, prezentované na papieri alebo plátne. Umenie je často možné získať aj na vypožičanie z miestnych galérií.

 

hotel izby 2

 

Na sedení záleží

Doprajte hosťom sedenie a stoličku, ktorá je pohodlná a moderná. Prírodné materiály, tvar a kombinácia textúr, v prípade výberu stoličiek už máte voľnejšiu ruku. K neutrálnym a jemným farebným paletám stien a hotelovej bielizne je možné kombinovať atraktívne a vzhľadovo neopozerané, ale funkčné kusy nábytku.

Zmena usporiadania miestnosti

Odvážte sa byť iní, aby ste upútali pozornosť cestovateľov. Lacný a jednoduchý spôsob, ako nechať izby vyniknúť, je zmena ich dispozície. Skúste napríklad presunúť pohovky a stoličky tak, aby neboli len pri jednej stene. Poskytnite vzhľad podobný apartmánu umiestnením stoličky a stola oproti oknu alebo pohovke oproti posteli.

Ak si nie ste celkom istí, aké nákladovo efektívne sú vaše nápady, môžete začať v malom, s jednou alebo dvoma miestnosťami, aby ste otestovali, aký vplyv majú tieto dizajnové zmeny na zlepšenie vzhľadu vašich izieb. Nezabudnite ich odfotiť a nahrať na svoj web a sociálne siete, aby ste upútali pozornosť potenciálnych hostí.

Pripravila: Petra Adamcová
Zdroj informácií: Hotelbewertungen, Booking, Trivago