Gastronómia a hotelierstvo patria medzi pandémiou najviac zasiahnuté odvetvia podnikania. Na gastro scénu negatívne pôsobili nielen viaceré nevyhnutné obmedzenia zo strany štátu, ale z hľadiska dlhodobého aj výpadky a úbytok personálu. Aktuálne čelia prevádzkovatelia reštaurácií a hotelov zdražovaniu potravín a rastúcej inflácii. Je to neľahká doba, počas ktorej bude nevyhnutné zmeniť zaužívané zvyklosti a zamyslieť sa nad ďalším smerovaním podnikania.

 

merxu hotelovy pokoj

 

V gastronómii zostali podnikatelia a profesionáli, ktorí veria, že sa gastro opäť neuzavrie. Trh sa však mení a zákazníci vyžadujú stále vyššiu kvalitu služieb. Do segmentu je potreba priebežne investovať, pretože kto neinvestuje, nemusí sa v budúcnosti presadiť. Je to veľká príležitosť zmeniť gastronómiu k lepšiemu.
Hosťom treba ponúknuť kvalitu a musíte ich pozitívne prekvapiť, inak povedané, vyraziť im dych. Treba porozumieť tomu, čo klienti vyžadujú a dopriať im to. Všetko však niečo stojí.

Ako ale neminúť zbytočne veľa financií za inováciu a vybavenie prevádzok a mať pritom profesionálne a špičkové vybavenie?

Cestu ukazuje merXu

Medzinárodné online trhovisko pre firmy a živnostníkov merXu, má za sebou prvý rok fungovania. Vzniklo práve v reakcii na trendy a potreby trhu. Dáva tak predajcom, ako aj nakupujúcim možnosť začať okamžite obchodovať výhodnejšie, v medzinárodnom meradle. Aktuálne je na merXu zaregistrovaných viac ako 20 000 firiem z Nemecka, Česka, Slovenska, Poľska, Maďarska, Rumunska, Litvy a Estónska a možno tu nájsť viac ako 4 000 000 produktov. Najviac sa tu obchoduje s priemyselným tovarom a práve gastro vybavením. Materiál pre svoje podnikanie tu nájde zástupca z každého odboru.

 

merxu konvektomat

 

Novinkou sú v tomto roku služby pre firmy. Ponuka rastie organicky, tak ako sa registrujú firmy, ktoré tu obchodujú. Cieľom merXu je ponúknuť firmám s nespotrebným tovarom možnosť začať okamžite obchodovať online bez nutnosti investícií do vlastného e-shopu aj získať nových zákazníkov v celom regióne Európy a tiež zjednodušiť každodennú prácu obchodníkov. Trhovisko je dostupné na webových stránkach www.merxu.com a jeho použitie je v súčasnej dobe úplne zadarmo, ako pre registráciu, tak vykonávanie transakcií.

Online trhovisko merXu je navrhnuté výhradne pre spoločnosti, a to ako malé a stredné podniky, tak aj veľké subjekty. V súčasnosti umožňuje obchodovanie s nespotrebným tovarom z kategórie HoReCa, ako sú potravinárske stroje, vybavenie hotela, kuchynský riad, nerezový nábytok, vybavenie kaviarní, zdravie a bezpečnosť pri práci či nástroje pre profesionálov. Preto je primárne zamerané na výrobcov, veľkoobchodníkov a distribútorov tovaru v týchto kategóriách, ale aj všeobecné dodávateľov a subdodávateľov v gastronómii.

 

merxu umyvacka

 

Viac ako polovica transakcií je cezhraničných, čomu pomáha podpora zo strany merXu a aj doprava zadarmo pre všetky objednávky uskutočnené na tomto online trhovisku pre firmy. Ponúkať svoje služby a predávať tovar cez merXu je veľmi jednoduché. Podporuje všetky známe formáty (CSV, XML, XLS, Heuréka feed) a ponúka aj pripojenie cez API rozhranie. Platforma zároveň zaisťuje automatický preklad produktov do všetkých jazykov. Predajcovia môžu na merXu pridávať katalógy produktov, takže produkty je možné vyhľadávať nielen podľa mena, ale aj podľa EAN či konkrétnych parametrov. Výrobky je možné nakúpiť vo veľkoobchodnom i maloobchodnom množstve a tiež cez hromadné transakcie alebo prostredníctvom dopytu.

 

merxu pec pizza

 

MerXu podporuje budovanie dlhodobých vzťahov medzi užívateľmi, teda medzi predávajúcimi a ich zákazníkmi. Cez merXu je možné dokonca dojednávať cenu, podmienky transakcie aj detaily zákazky. Všetka komunikácia sa automaticky prekladá do jazykov komunikujúcich strán, čo pomáha prelomiť aj prípadnú jazykovú bariéru.

 

merxu reštaurácia

 

Vybavenie a materiál sa nakupuje online priamo od výrobcov a predajcov po celej Európe. Materiál tak nakúpite za cenu ako v Poľsku a v nemeckej kvalite. Nákup na merXu rieši výpadky na lokálnom trhu aj ľahkú expanziu do zahraničia. Kto na trhovisku merXu nenájde konkrétny tovar, môže zadať dopyt a obratom tak získa ponuku od viacerých dodávateľov. Obchodovanie na merXu je bezpečné, pretože všetci predajcovia sú overení. Firmy tak môžu nadväzovať nové dodávateľské reťazce a posúvať svoj biznis ďalej a rásť aj v neistej dobe zdražovania.

Viac informácií: www.merxu.com