Atypické sedačky, nábytok prispôsobený vkusu zákazníka, ale aj akustický nábytok pre hotely, reštaurácie, kancelárie, verejné priestory a tiež pre domácnosti. Spoločnosť Simpa je výrobcom i predajcom nábytku už viac ako dvadsať rokov. Podľa jej konateľa Marána Šimčáka sa za tú dobu naučili neustále sa rozvíjať a reagovať na dizajnové trendy i na čoraz vyššie očakávania zákazníkov.

 

spring box velky image

 

Na aké segmenty na trhu sa zameriavate?

- Náš sortiment je rozdelený do štyroch kategórií: ACOUSTICS – akustický nábytok a prvky, OFFICE - stoličky a kreslá určené pre kancelárske priestory, CONTRACT - dizajnové interiérové kresielka a stoličky, barové stoličky a HOME – sedacie súpravy, postele, matrace, rošty.

Akustický nábytok, to znie veľmi sofistikovane. Kde je jeho využitie najväčšie?

- Akustika priestoru je podstatným faktorom pocitu pohody. Hluk a široká škála frekvencií zvukov ovplyvňujú nielen koncentráciu, ale aj zdravie zamestnancov. Dnešné moderné otvorené kancelárske priestory s veľkými plochami tvrdých materiálov ako sklo a betón však majú jednu hlavnú nevýhodu: zosilňujú hlasné zvuky, zvonenia telefónov a hluk. Práve tu moderné akustické prvky vytvárajú pokojné prostredie a zvyšujú pocit súkromia.

Aké má akustický nábytok parametre, prípadne dizajn, aby tlmil zvuky?

- Základnými parametrami použitých materiálov sú vysoká schopnosť pohlcovať zvuk a čo najvyšší index nepriezvučnosti. Zároveň musia spĺňať podmienky bezpečnosti, zdravotnej a ekologickej nezávadnosti. V našej spoločnosti sme vyvinuli 2 základné produktové rady s príťažlivým dizajnom: SILENZIO - uzavreté akustické boxy a WAVE - otvorené akustické boxy, ktoré spĺňajú náročné potreby dnešného trhu. Samozrejmosťou je kvalitná výbava - tichý ventilačný systém, automatické LED osvetlenie, senzor prítomnosti, elektrické zásuvky a pripojenia a množstvo doplnkovej výbavy. Vyrábame ďalšie akustické prvky, ako stolové a voľne stojace paravány, nástenné a závesné panely, závesné kocky. Naše akustické prvky sú vysoko výkonné pohlcovače hluku triedy A.

 

SOAVE LOUNGE velky image

 

Aké majú požiadavky hoteliéri alebo majitelia reštaurácií a barov, keď prídu za vami pre radu?

- Hľadajú rovnováhu medzi odolnými materiálmi a harmóniou, medzi čistými líniami a farbami. Ponúkneme im širokú škálu modelov prispôsobených trendom moderných priestorov v dokonalej rovnováhe medzi ergonómiou a estetikou. Či už ide o štýlovú reštauráciu alebo neformálny bar, naše modely sa budú môcť integrovať do dizajnu interiéru s prirodzenosťou a eleganciou.

Robíte aj atypické sedačky, ktoré odrážajú aj zvláštne požiadavky klientov. Kam viete v plnení snov až zájsť?

Pre tých, ktorí hľadajú produkty na mieru sme schopní v spolupráci s odborníkmi splniť všetky požiadavky, od návrhu až po výrobu.

 

SILENZIO MEETING image 1

caracas velky image

POP_RING_PR2_B 006

Text: BK
Foto: Simpa
Viac na: www.simpa.sk