Aktuálna situácia so šírením koronavírusu úplne zmenila zaužívané spôsoby správania a bežné stereotypy. Reštaurácie musia byť preventívne zatvorené a poskytovať môžu len jedlo zabalené pre klientov vo výdajnom okienku alebo môžu poskytovať donášku. Aj v tomto čase by každému malo byť blízke ekologické myslenie. Nie je totiž jedno, v akom obale je jedlo zabalené.

 

TopHoreca 4 1

 

Ani aktuálne obmedzenia v prevádzke reštauračných služieb úplne nezastavili výdaj jedál. Mnohé zo stravovacích zariadení zareagovali na zmeny v preferenciách zákazníkov a rýchlo prešli na donášku jedla pre svojich zákazníkov.

Monika Hromadová zo spoločnosti Bionela - Vama Plus, ktorá už roky propaguje kompostovateľné materiály, tvrdí, že majú dostatočné zásoby, aby mohli zásobiť stravovacie zariadenia, či donáškové služby ekologickými obalmi, ktoré sú vhodné na donášku a výdaj jedla.

„Dokážeme zásobiť reštaurácie, kantíny, ktoré potrebujú doručiť jedlo zamestnancom na home office, ale aj street food prevádzky. Obaly na donášku, okrem toho, že sú kompostovateľné, sú aj inovatívne a dobre plnia svoj účel,“ obhajuje kompostovateľné obaly Monika Hromadová.

V portfóliu spoločnosti sú obaly špeciálne určené na rozvoz jedla. Obaly sú inovatívne a patentované. Sú spoľahlivo uzatvárateľné a nepresakujú vďaka vnútornej vrstve bioplastovej fólie, čo je pri donáške jedla nevyhnutnosťou. Prevádzky si môžu vybrať zo širokej ponuky veľkostí a prevedení donáškových obalov. Navyše, obaly na donášku môžu byť potlačené logom prevádzky ale môžu niesť aj krátky odkaz pre zákazníkov alebo informáciu o kompostovateľnosti. Samozrejmosťou je dodanie obalov na druhý deň od objednania.

Technológia zatavovania je čoraz obľúbenejšou formou balenia jedál v prevádzkach pre svoju efektivitu, rýchlosť a bezpečnosť pre rozvoz. Spoločnosť Bionela prináša možnosť zatavovať jedlá do 100% ekologických a zdravotne nezávadných obalov a to vrátane fólie. Pokiaľ má prevádzka záujem o túto technológiu, ponúka Bionela možnosť vypožičať si zatavovací stroj a priamo na prevádzke vyskúšať tento spôsob balenia jedál. Súčasťou ponuky je okrem samotného značkového zatavovacieho stroja aj zaškolenie a servis. Pokiaľ zákazník už zatavovačku má, dodá mu spoločnosť matricu na jeho stroj, s ktorou môže zatavovať ekologické obaly. 

V Bionele mysleli aj na prevádzky, ktoré uvažujú o prechode na ekologické obaly a potrebujú dobré riešenie za čo najprijateľnejšiu cenu. Zaradili do ponuky sadu gastro obalov, ktorá obsahuje obal pre polievku, hlavné jedlo a prílohu a to všetko, vrátane priestrannej papierovej tašky za 0,50Eur.

 

VOJ 6206

 

Monika Hromadová tvrdí, že ekologické kompostovateľné riady a poháre majú oveľa lepšie úžitkové vlastnosti ako konvenčné obaly a riad. „Napríklad v prípade menuboxov, si myslím, že kompostovateľné sú spoľahlivejšie. Ponúkajú riešenia, ktoré boli navrhnuté špeciálne na donášku jedla. Aj jednorazové poháre na kávu alebo čaj sú určite spoľahlivejšie ako ich obyčajná papierová alebo plastová varianta a navyše sú zdravotne nezávadné. Podobne to platí aj o krabičkách a inom papierovom sortimente “ hovorí o ekologických alternatívach v balení jedál Monika Hromadová.

Spoločnosť spolupracuje s najväčším donáškovým portálom Bistro. V rámci tejto platformy si môžu zákazníci sami vybrať pri objednávke, v akom obale mu jedlo donesú.

„Napriek kríze v gastro segmente stále priebežne naskladňujeme tovar. Sme pripravení na dopyt po obaloch na donášku a teraz na zimu štandardne po pohároch na teplé nápoje.“ hovorí Monika Hromadová zo spoločnosti Bionela – Vama.

 

TopHoreca 2 1

 

Všetky materiály a produkty zo spoločnosti Bionela - Vama Plus sú vyrobené v súlade s nariadením EÚ, zdravotne nezávadné a kompostovateľné. Produkty majú rastlinný pôvod a sú vyrobené z bioplastu (PLA), celulózy, cukrovej trstiny, drevenej dyhy alebo palmového listu.

Bionela reálne poskytuje najširší sortiment gastroobalov na našom trhu. V portfóliu nájdete celý segment Horeca, v ponuke sú trendové obaly pre donášku, servírovanie jedla a pitia, či catering. Využiť môžete jedinečnú možnosť ekologického zatavovania jedla pre donášky. Bionela je s danou technológiou prvým a stále jediným dodávateľom na slovenskom trhu. 

 

TopHoreca 1 1

TopHoreca 3 1

 

Text: BK a Bionela - Vama Plus
Foto: Bionela - Vama Plus
Viac na: www.bionela.eu