Teakový nábytok nesie v sebe ducha exotiky, výnimočnosti a originality. Je to dané tým, že každý kus je originál. Nielen nábytok, ale i doplnky nesú v sebe zvláštne čaro. Tento netradičný a výnimočný sortiment nábytku je doplnený o výrobky z iných exotických materiálov, ako napríklad kombinácia tropického dreva a textílie Batyline.

 

DSC 0460


Firma FaKOPA sa od roku 1993 venuje výrobe, dovozu a predaju teakového nábytku a doplnkov. Začiatky firmy boli spojené z predajom prútených a ratanových výrobkov. Postupne sortiment obohatili o záhradný teakový nábytok a od roku 2010 sa začal výrobný proces priamo v  Indonézii.

 

 DSC0724


Teakové drevo – základný materiál
Drevo pochádza z najkvalitnejších plantáži na Jáv, zo stromov teka obrovská, čo je 20 m vysoký listnatý strom Ázie. Vyznačuje sa tvrdým, pružným a pevným drevom, ktoré je odolné voči škodcom, zlým poveternostným vplyvom, UV žiareniu, snehu a plesniam, čo značí, že sa jedná o nábytok, o ktorý sa nie je nutné zvláštne starať. Bežné nečistoty stačí umyť mydlovou vodou, či kartáčom. Okrem toho, sa teakové drevo veľmi dobre opracováva a vyznačuje malou nasákavosťou a objemovou stálosťou. Farba dreva sa líši od zloženia pôdy, či úhrnu zrážok. FaKOPA používa tvrdé drevo z vybraných jávskych plantáži, ktorým vystavuje certifikát pôvodu.

 

DSCF1327

 

Ak chcete nábytok vystaviť poveternostným vplyvom, tak časom môže zmeniť farbu na striebornošedú, ale to nemá žiadny vplyv na kvalitu. Ak túžite zachovať hnedomedennú farbu, je treba povrch ošetriť teakovým olejom.

 

DSC 0319

 

Každý kus je originál
Remeselné spracovanie každého výrobku sa líši od iných. Tým je daná originalita každého kusu a práve to dodáva výnimočnosť produktom na našom i medzinárodnom trhu. Zákazník má tak pocit výnimočnosti, jedinečnosti a zároveň kvality niečoho netradičného. Svojim dizajnom sa nábytok hodí nielen do domácnosti, ale je skrášľuje prostredie hotela, wellnesu, penziónu, reštaurácie, cukrárne, či inej prevádzky.

 

V ponuke nájdete stoličky, stoly, lavice, taburety, kocky, vinotéky, komody, kreslá, regále ale i stojany, vešiaky, misky, ošatky, či iné doplnky. Novinkou sú produkty z vlákna viro a gastro nábytok.

 

fakopa pozávnka

 

 

Spoločnosť má veľa spokojných zákazníkov, ku ktorým môžete patriť i vy.  FaKOPA sa so svojimi produktami prezentuje i na rôznych výstavách. Stánok firmy môžete navštíviť napríklad na výstave Nábytok a bývanie v Nitre. 


Text upravila: Lenka Drgoncová
Foto: FaKOPA
Viac na: www.fakopa.cz