V súčasnosti sa kladie veľký dôraz na kvalitu školských lavíc, stoličiek a nábytku.  Bohužiaľ, školy nedisponujú veľkým finančným zdrojom, a z toho dôvodu, sa snažia investovať do rekonštrukcie budov, miestností, a týmto ostatným pomôckam nevenujú dostatočnú pozornosť.

 

tom 1056

 

Deti trávia väčšinu svojho času v škole, preto je nutné si uvedomiť, aby sa pozornosť upriamila na kvalitný výber lavíc a stoličiek.  Keď sa dieťa cíti nepohodlne, nemôže sa sústrediť na učenie.  To je hlavný dôvod, aby boli stoličky pevné a tiché pri pohybe. Tichosť zaručujú gumené štuple na každej nohe stoličky. Lavice by mali držať rovnováhu a funkčnosť. To znamená, že pracovný priestor žiaka musí byť dosť veľký na to, aby si na ňom našla miesto kniha, otvorený zošit, peračník i opretý lakeť dieťaťa.  Najvhodnejšou materiálovou voľbou je kombinácia laminovaného dreva a kovových konštrukcií.

 

skolsky nabytok dina dobsinskeho prievidza

 

 

Osvedčeným dodávateľom certifikovaného nábytku pre základné školy je česká firma DINA, ktorá pôsobí na trhu  od roku 1991.  O tom, že kvalita nábytku je vysoká, svedčí i vývoz produktov do EU. Firma Dina patrí k jedným z najväčších českých výrobcov školského nábytku. 

 

CLASSIC pevná s pultíkem

 

Spoločnosť ponúka kompletné, certifikované a cenovo dostupné školské nábytkové vybavenie.   Na výber je viacero druhov lavíc, stoličiek, katedier, lavičiek, stolov,  počítačových stolov, šatníkových skríň,  vozíkov pod projektor  a iné. Lavice majú oblé rohy a košíky na uskladnenie študijných materiálov. Stoličky poskytujú dobrú stabilitu a odolnosť, ktorú zabezpečuje vysoko rezistentný HPL laminát.  Obe  sú ľahko nastaviteľné.  V ponuke nájdete aj nábytkové sady STANDARD, EXPERT a ECONOMIC, ktoré sú už niekoľko rokov obľúbeným tovarom  školských zariadení.  

 

ECONOMIC stavitelná 2-místnáECONOMIC pevná 1-místná

 

Firma DINA sa zaoberá aj vybavením školských šatní – skríň, lavičiek a vešiakov v špičkovej kvalite. Avšak nezabúda ani na modernú techniku a poskytuje individuálne stojace počítačové stoly.   Pre učiteľov sú na výber  katedry v rôznych variáciách a projektorové vozíky. 

 

Vozík PROMOBIL 500

 

Investujte do kvality, ktorá sa vám vráti.

  

 

Text: Lenka Drgoncová

Foto: Dina

Viac na: www.dina.cz