Prvá vlna iniciatívy, ktorá mala za cieľ motivovať ľudí k návratu do reštaurácií a podporiť tak znovuoživenie reštauračného stravovania, bola úspešne zavŕšená v letných mesiacoch. Do celospoločenskej výzvy „Poďme sa najesť“ sa zapojilo viac ako 64 000 užívateľov karty Ticket Restaurant®, ktorí po znovuotvorení podporili viac ako dve tisícky reštaurácií takmer 260 000 platbami.

 

edenred 2

 

Posolstvo výzvy #PodmeSaNajest, ktorá na sociálnych sieťach dosiahla celkový zásah viac ako 6 miliónov videní, bolo naplnené. V rámci prvej vlny iniciatívy, sa rozdalo celkovo až 30 000 obedov zdarma, a pomohla priviesť do reštaurácií veľký počet návštevníkov.

„Naším cieľom je motivovať ľudí, aby sa opäť stravovali v reštauráciách, a tým pomôcť gastronomickým prevádzkam začať znova naplno fungovať po niekoľkomesačnej nútenej prestávke. Chceli sme prispieť k tomu, aby sa zachovalo čo najviac prevádzok, kde si môžu dopriať benefit teplého, zdravého jedla,“ hovorí Jana Caltíková, marketingovo - produktová riaditeľka spoločnosti Edenred Slovakia.

 

edenred 3

 

Slovákov výzva oslovila

K naplneniu cieľov prispel každý návštevník reštaurácie, ktorý za obed v reštaurácii minul minimálne 5 € a zaplatil ho prostredníctvom karty Ticket Restaurant®. Spoločnosť Edenred Slovakia motivovala užívateľov svojich stravovacích kariet investovať peniaze do teplého obeda a za každých päť obedov v reštaurácii nad 5 € prispela týmto užívateľom sumou 5 € na ďalší obed. V priebehu necelých dvoch mesiacov takto rozdala až 30 000 obedov a spolu so stravníkmi podporila 2 100 reštauračných prevádzok. Užívatelia elektronických stravovacích poukážok Ticket Restaurant® v rámci výzvy podporili svoje obľúbené reštaurácie 259 219-krát. Najviac v Bratislavskom kraji, nasledovali Košický, Žilinský a Prešovský kraj.

 

edenred 1

 

Podpora reštaurácií pokračuje

Pozitívny ohlas mala motivačná výzva aj u partnerských reštaurácií. „Iniciatívu vnímam ako silnú pomocnú ruku pre naše odvetvie. Som spolumajiteľ viacerých prevádzok v Bratislave a aj táto forma podpory mi pomáha udržať môj biznis a opätovne ho naštartovať,“ povedal Arsene Becker, spolumajiteľ prevádzok KOLIBA, NATACHA PACAL RESTAURANT a Jedáleň VERT.

Väčšine reštaurácií sa aj vďaka priazni svojich hostí a iniciatíve na podporu verejného stravovania podarilo udržať svoj biznis v chode. Partnerská pomoc poskytovateľa riešení v oblasti zamestnaneckých benefitov sa tým však nekončí. „S cieľom podporiť tých najzraniteľnejších vytvorila skupina Edenred fond ,More than ever‘, ktorého súčasťou bola aj výzva ,Poďme sa najesť‘. Naša pomoc sa však zďaleka nekončí. Ďalej pokračujeme v projektoch na podporu gastronomického odvetvia na Slovensku,“ vysvetľuje Jana Caltíková. V druhej vlne podpory, pod názov „Urobme to pre seba“ rozdá Edenred ďalších 100 000 odmien formou cashbacku. „Sme presvedčení, že reštaurácie nie sú len biznis, ale sú to aj ľudia, priateľstvá, rodina, spomienky, zážitky, tradície, či spôsob ako ochutnávať svet. Prísť o ne by znamenalo prísť o rozmanité možnosti jedál a chutí. V Edenred podporujeme malé a rozmanité reštaurácie, stojíme pri nich a ich majiteľoch,“ dodáva Jana Caltíková z Edenred Slovakia.