Od stredy 3. júna sa uvoľnili ďalšie opatrenia v súvislosti s pandémiou korona vírusu. Otvárajú sa aj ďalšie hotely, reštaurácie a prevádzky. Súčasťou mnohých hotelov boli aj vnútorné bazénové časti a wellness centrá, ktorých prevádzka bola doteraz pozastavená a za určitých okolností sa už môžu postupne sprístupňovať verejnosti. Ako sa s novými pravidlami popasovali v hoteloch na Slovensku a v ČR sme sa pýtali riaditeľov a manažérov niektorých z nich.

 

hotel otvorenie

 

Hotelová sieť SIVEK Hotels Praha, Česká republika, generálny riaditeľ Viliam Sivek

"Celý hotelový řetězec společnosti SIVEK v Praze jsme otevřeli 25.5. 2020 po 70 dnech bezprecedentního vypnutí celosvětového cestovního ruchu. Bazény a wellness byly na základě povolení Vlády ČR otevřeny. My jsme otevřeli bazén v Hotelu Selský dvůr, kde máme wellness a kde striktně dodržujeme podmínky, které jsou dány pro provoz. Nekompromisně také dodržujeme přísná hygienická opatření, které jsou pro pobyt hostů stanoveny Ministerstvem zdravotnictví ČR, tak aby se host, který k nám přijede cítil bezpečně. Zároveň jsme připravili pro domácí i zahraniční hosty celou řadu benefitů, jako například slevu až 40 % na vlakové spojení do Prahy vlakem RegioJet, 50 % slevy na plavby po Vltavě a volné vstupy do muzeí a památkových objektů. Vše najdete na naší webové stránce. Naše hotely patří slovenskými turisty mezi nejvyhledávanější, možná i proto že jsem slovenský rodák . :-)"

 

hotel selsky dvur praha

 

Kúpele Rajecké Teplice, riaditeľ PR a marketingu Peter Slyško

"Kúpele Spa Aphrodite Rajecké Teplice sú otvorené pre denných návštevníkov aj pre všetky druhy pobytov. Klienti môžu znova využívať v plnej miere naše služby - termálne liečivé pramene, terapie, sauny a masáže. Naše kúpele môžete navštíviť v rámci denného vstupu na 2 či 3 hodinový vstup do spa alebo stráviť u nás plnohodnotný dovolenkový pobyt. Doržiavame všetky nariadenia a zvýšené hygienické opatrenia."

 

hotel afrodita

 

Hrebienok Resort, Vysoké Tatry, riaditeľka Zuzana Tokolyová

"Koncept nášho apartmánového hotelového rezortu HREBIENOK RESORT **** spĺňal podmienky pre otvorenie, preto sme prevádzku otvorili už 6. mája 2020. Privítali sme hneď hostí, ktorí berú Tatry ako liek, a vedia o našich komfortných službách a vybavení. Apartmány majú kuchynský kút, obývaciu a spálňovú časť – teda všetko pre súkromie a pohodlie hostí. S radosťou sme tiež privítali uvoľnenie opatrení a možnosť otvorenia wellness, ktoré otvárame 5. júna. V prvom rade sme doplnili všetky legislatívne opatrenia, wellness je dôkladne dezinfikované a pripravené na relaxáciu hostí. Rezerváciu je možné urobiť na konkrétny čas vopred, alebo navštíviť nás kedykoľvek v čase otváracích hodín strediska. Apartmánový hotel HREBIENOK RESORT**** je nový moderný hotel, ktorý onedlho oslávi 1. narodeniny. Pre čistotu a hygienu hotela sme v čase zatvorenia urobili maximum. Pre hostí sme sprístupnili online check-in a recepcia je vybavená dezinfekčnou zónou. V reštauráciách a obchodných prevádzkach, ktoré sa v rezorte nachádzajú dodržiavame všetky legislatívne opatrenia. Personál vás privíta milým úsmevom aj napriek tomu, že obsluhuje v rúškach a rukaviciach."

 

hotel hrebienok resort

 

Hotel Impozant, Valčianska Dolina, Sales&Marketing Manager, Natália Solařová

"Hotel otvárame od 6. 6. 2020, zatiaľ iba wellness, reštauráciu a bowling. Ubytovanie a pobyty máme od 8. 6. 2020 od pondelku a od tohto dátumu už všetko pôjde (takmer) "v starých koľajach". Nakoľko uvoľňovanie opatrení prebieha naozaj "zo dňa na deň" a oficiálne usmernenia k uvoľneniu opatrení detto, nebolo jednoduché zabezpečiť prevádzku okamžite. Celé wellness centrum bude k dispozícií od 6. 6. 2020 s nutnosťou overenia dostupnosti (rezervácie) kvôli obmedzeniam počtu návštevníkov podľa veľkosti wellness centra. Hygienické opatrenia máme zabezpečené na 100%, personál je poučený, nejaké väčšie obmedzenia okrem počtu návštevníkov v jednom momente pre klientov nie sú. Okrem zabezpečenia dezinfekcií pre hostí do každého strediska hotela (wellness, reštaurácia, recepcia, lobby bar, bowling, fitness centrum) sme taktiež museli splniť rôzne technické prípravy (zabezpečiť odber vzoriek vody vo wellness, napúšťať bazény, vírivku, dezinfekciu všetkých priestorov), takisto zabezpečiť ochranu pre našich zamestnancov - ochranné štíty, rúška, rukavice, ochranné plexisklá na pulty, označenia všetkých priestorov (koľko osôb sa môže v jednom priestore práve nachádzať, aké opatrenia je v jednotlivých priestoroch nutné dodržiavať), zaškoliť celý náš team zamestnancov, nastaviť nové pravidlá prevádzky jednotlivých stredísk a pokynov... Je toho naozaj veľmi veľa."

 

hotel impozant

 

Pripravila: Petra Adamcová