Hľadáte spôsob, ako zatieniť interiér, aby ste ho ochránili pred priamym slnečným žiarením a zvedavými pohľadmi z ulice? Pomôžu vám v tom rolety. Inštalovať ich pritom môžete do interiéru alebo z vonkajšej strany a regulovať sa dá aj miera tienenia. Prezradíme vám, aké typy roliet máte k dispozícii.

 

rolety

 

Vnútorné rolety na okná sú viac ako tienenie

Prvým typom sú vnútorné rolety, ktoré sa inštalujú do interiéru. Pomôžu vám miestnosti v dome dostatočne zatemniť a zvýšiť tiež mieru súkromia. K dispozícii pritom máte prevedenie s rôznou intenzitou tienenia podľa toho, čo požadujete. Vybrať si môžete rolety na okná, ktoré čiastočne prepúšťajú svetlo alebo celkom zatemňujúce.

Dizajn, ktorý vás osloví

Interiérové rolety sa môžu stať viac ako len funkčným doplnkom. Ak sa rozhodnete pre rolety od spoločnosti Isotra, budete môcť vyberať z pestrej palety farieb a vzorov. Zvoliť si môžete vzorované alebo jednofarebné riešenie, tak, aby vyhovovalo vášmu vkusu. Pri výbere nezabudnite zohľadniť farebnosť ostatných prvkov v miestnosti, pretože pomocou rôznych odtieňov môžete roletami prispieť aj k dotvoreniu požadovanej atmosféry.

Vonkajšie rolety na okná šetria energie

Moderná doba vyžaduje od každého myslieť aj na úspornosť. Preto má spoločnosť Isotra vo svojej ponuke tiež kvalitné vonkajšie rolety na okná. Pevné hliníkové lamely plnené PUR penou po zatiahnutí významne prispievajú k tepelnoizolačným vlastnostiam okna a bránia únikom tepla z interiéru. Môžete tak dosiahnuť úsporu na vykurovaní až do 50 %. V teplejšom období roka chránia sklá okien pred prehrievaním, čím znižujú náklady na klimatizáciu.

Vyššia bezpečnosť aj možnosť regulovania svetla

Vonkajšie rolety na okná umožňujú celkom zatieniť miestnosť, môžete sa rozhodnúť aj pre čiastočné prepúšťanie svetla. Zatiahnutím roliet vytvárate bariéru chrániacu okná, čím zvyšujete bezpečnosť vášho domu. Rozhodnúť sa môžete aj pre vonkajšie rolety s integrovanou sieťou proti hmyzu, ktorá sa dá ovládať samostatne.

Screenové rolety aj na rozmerné okná

Posledným typom sú screenové rolety na okná, ktoré si v posledných rokoch nachádzajú uplatnenie aj na rodinných domoch. Screenové rolety sa montujú na okná z ich vonkajšej strany. Prispievajú k ochrane skiel pred prehriatím a únikmi tepla aj k znižovaniu výdavkov na energie. Výhodou oproti iným spôsobom tienenia je, že zatiaľ čo sú z vonkajšej strany nepriehľadné, nebránia výhľadu z interiéru. Pri ich používaní oceníte aj dlhú životnosť a schopnosť zabezpečiť optimálnu úroveň svetla v miestnosti. Stačí si vybrať možnosť, ktorá vám a vášmu interiéru najviac vyhovuje.

Zdroj obrázka: Studio Harmony / Shutterstock.com