V televízii a i v ostatných médiách sa stále rieši ohrozenie ľudí vírusom spôsobujúcim ochorenie COVID 19. Mnohí z nás zo strachu alebo z nechuti počúvať tieto negatívne správy už radšej spravodajstvo ani nesledujú.
Čisté priestory hotelov, penziónov, reštaurácií i ostatných gastro prevádzok sú nevyhnutným a jedným z najdôležitejších aspektov, ktorý ovplyvňuje celkový dojem prevádzky a faktor, ktorý klienti významne posudzujú.
Pod slovom carving fruit používaným v gastronómii sa rozumie vyrezávanie rôznych vzorov a motívov z ovocia a zeleniny. Pod rukami carvingových majstrov nezriedka vznikajú skutočné umelecké diela.
Lyofilizované ovocie niektorí milujú, iní sú zdržanlivejší. Ide totiž o úplne inú chuť, na akú sme si zvykli pri klasickom sušenom ovocí. Odlišuje sa absenciou vody v ovocí a zelenine, chrumkavosťou a zachovaním všetkých chuťových a zdraviu prospešných látok.
Keď sa ráno prebúdzate na vtáčí spev, slnko badateľne vychádza skôr a čoraz neskôr zapadá, vo vzduchu cítiť tú neopísateľnú vôňu sviežosti, je tu jar, obdobie nového začiatku a obnovy nielen v prírode, ale aj v našich organizmoch.
Starší ľudia sú v dnešnej dobe viac a viac aktívnejší, radi cestujú, vracajú sa na miesta ich spomienok a užívajú si dovolenku. Vzhľadom na starnutie populácie sa seniori stávajú početnou dovolenkovou cieľovou skupinou.