Premýšľate o letnej dovolenke? V zdravom prostredí, v lone prírody, pri štebote vtákov a zurčiacom potoku? Nie to nie je úvod rozprávky, ale reálny hotelový rezort na pomedzí Vysokých a Nízkych Tatier. Lopušná Dolina Resort otvára v týchto dňoch svoje brány pre všetkých, ktorí si chcú oddýchnuť, zrelaxovať alebo stráviť aktívnu dovolenku uprostred hôr.

 

lopusna dolina 0

 

Rezort Lopušná dolina ponúka ubytovanie v hotelovej časti, kde je klientom k dispozícii 14 dvojposteľových izieb s možnosťou prístelky. Izby sú komfortne zariadené novým nábytkom, televíziou so satelitným príjmom, wifi pripojením a vlastným sociálnym zariadením. Hotel prešiel v roku 2015 kompletnou rekonštrukciou.

Súčasťou hotela je aj chatová časť, ktorá bola uvedená do prevádzky len minulý rok. Ide o deväť novopostavených horských chatiek. Osem z nich má kapacitu 8 osôb s možnosťou dvoch prístelok. Posledná chata je určená pre skupinu maximálne piatich osôb. "Práve ubytovanie v chatkách je vhodné pre všetkých, ktorí chcú ísť na dovolenku, ale majú momentálne prirodzený rešpekt z väčšieho počtu ľudí. Sú sami vo svojom priestore, môžu si uvariť, ak chcú môžu ísť do reštaurácie ale nemusia," hovorí o výhodách ubytovania v chatkách riaditeľ rezortu Vladimír Zavacký.

 

lopusna dolina 1

 

Práve lokalita rezortu je jedinečná. V regióne sa nachádza 600 kilometrov značkovaných turistických a cyklistických trás. Terén v bezprostrednom okolí hotela predstavuje širokú škálu turistických možností. Nenáročné prechádzky v romantickom prostredí pri jazerách a potokoch sa dajú striedať s náročnými vysokohorskými výstupmi. Novinkou v hoteli tento rok je možnosť zapožičať si elektrobicykle, ktoré umožňujú aj ľuďom s menšou kondíciou alebo zdravotným handikepom poznávať cyklistické trasy v okolí. A v hoteli mysleli na všetkých, bicykle sú tu k dispozícii pre mužov, ženy i deti.

Ak nechcete vychádzať von z areálu rezortu, priamo v objekte je záujemcom k dispozícii multifunkčné športovisko, kde je možné zahrať si tenis, stolný tenis, bedminton, volejbal, streetbal, nohejbal, minifutbal, ale aj šípky, biliard a zastrieľať si z luku. Umelé osvetlenie ihriska, šatne a sprchy sú samozrejmosťou.

 

lopusna dolina 3

 

V súvislosti s momentálnou situáciou pandémie ochorenia Covid 19 sme sa spýtali riaditeľa hotelového rezortu, Vladimíra Zavackého, ako je pripravený hotel na nových hostí. "Pre čistotu a hygienu hotela a hostí sme urobili maximum. K dispozícii máme tri ionizačné prístroje, ktorými dezinfikujeme priestory. V chatkách po odchode hostí miestnosti ionizujeme. Hotel sme počas zatvorenia vymaľovali, dezinfikovali, pripravili na príchod hostí. V reštaurácii dodržiavame odstupy medzi stolami dva metre, už je možné aby sedeli hostia vedľa seba aj vo väčšom počte. Personál obsluhuje v rukaviciach a rúškach."

 

lopusna dolina 4

 

Wellness centrum v hoteli je už tiež otvorené, vstup do neho registruje počítadlo, je teda možné, aby v bazéne bolo maximálne 18 ľudí. Tak to bolo nastavené aj v časoch pred vírusom a tak je to aj overené a odskúšané aj dnes. Samozrejme je možné urobiť si rezerváciu na konkrétny čas vopred.

 

lopusna dolina 5

 

Čo sa týka obsadenosti hotela, v tejto chvíli sú najmä chatky na obdobie letných prázdnin a predĺžených víkendov z väčšej časti zarezervované, ale niekoľko voľných miest sa ešte nájde.

Viac informácií: www.lopusnaresort.sk