Desiatky atrakcií a voľnočasových aktivít na jednom mieste. Zábava, adrenalín, ale aj oddych, relax a wellness. To všetko zasadené v krásnom prírodnom parku Údolí Bystřice.

 

bobovka 2

 

Do areálu Park Sportu Hrubá Voda, ktorý je súčásťou Resortu Hrubá voda, sa zamilujú nielen deti. Komplex ponúka nekonečné množstvo zábavy a aktivít. Nachádza sa len 22 kilometrov od Olomouca a je veľmi ľahko dostupný autom, bicyklom, ale aj vlakom. Cesta vláčikom je ako stvorená pre rodinný výlet. Zo stanice Hrubá Voda je to do areálu doslova pár krokov. Motorizovaných návštevníkov čakajú veľké neplatené parkoviská.

Najväčším lákadlom je bobová dráha, ktorá prináša nezabudnuteľný adrenalínový zážitok v sedačke dvojmiestnych bobov. Dosahujú rýchlosť až 40 km/h, no napriek tomu sa o svoju bezpečnosť nemusíte strachovať. Patria totiž k najbezpečnejším v České republike. Ak máte radšej pomalšiu jazdu, rýchlosť si regulujete sami. Zážitok je tak vhodný pre všetky vekové kategórie. Dráha je zakončená na priestrannej slnečnej terase, z ktorej môžu rodičia pozorovať svoje deti.

 

Dračíhřiště

 

Tí odvážnejší môžu skúsiť liezť po stromoch. Samozrejme po bezpečných prekážkach a chodníkoch v korunách stromov vo výške až 13 metrov nad zemou. Kamzíková cesta v korunách stromov je unikátny systém preliezačiek a prekážok, ktoré v širokom okolí nemajú obdobu. Návštevníci zábavného rezortu sa môžu tiež zviesť na chrbte koňa do prírody alebo vyblázniť v detskom parku škriatka Hrubíka. Tam ich čaká dračie ihrisko, osvieženie vo vodnom ihrisku, no tiež sa zoznámia s ťažbou bridlíc v podzemnom bludisku. Celý areál lemuje Hrubíkov náučný chodník, kde sa deti hravým spôsobom dozvedia zaujímavé informácie o okolitej prírode a lese.

 

kazmik panorama

hotel pohled

 

Súčasťou nevšedného areálu je trojhviezdičkový wellness hotel Hluboký Dvůr, Park Sport Hrubá Voda a tiež dve reštaurácie. Ubytovanie je možné v hotelových izbách, dvanástich chatkových apartmánoch či veľkej apartmánovej vile. Všetky izby sú v štandarde *** Superior.

 

sauna

 

Hotel ponúka nepreberné množstvo wellness služieb vrátane masáží. V rezorte sa nachádza aj jedinečný saunový svet s vnútornou i vonkajšou wellness časťou. Privátne či verejné wellness v saunovom svete poskytuje tri druhy sauny, zážitkové sprchy a odpočinkové zóny s výhľadom do obrovského akvária.

 

akvárium

 

Letnou zábavou sa to zďaleka nekončí. Park Sportu Hrubá Voda ponúka aj zimné aktivity. Zimné stredisko so štyrmi svahmi s viac ako tisíc metrov udržovaných zjazdoviek ganatnuje snehovú nádielku vďaka modernému systému zasnežovania a polohe svahu. Na vrcholy zjazdoviek lyžiarov vyvezie štvorsedačková lanovka alebo tri vleky. Zjazdovky sú dostatočne široké a parametre svahov splnia požiadavky aj náročného lyžiara. Pre začiatočníkov a deti, ktore na lyžiach stoja po prvýkrát, je zabezpečená špeciálne vymedzená časť svahu, vrátane vleku. Vďaka osvetleniu hlavnej zjazdovky je možné aj večerné lyžovanie.

 

Text: BK
Foto: Resort Hrubá Voda
Viac na: www.hrubavoda.czwww.hlubokydvur.cz