Atraktívna lokalita na brehu priehrady, rokliny a planiny Slovenského raja na dosah, a množstvo príležitostí pre športové vyžitie. Je len málo krajších miest na dovolenku pre ľudí, ktorí majú v krvi turistiku a šport.

 

Fotka Hotel Raj 2

 

Horský Hotel Raj je zasadený v jednej z najkrajších oblastí Slovenska - v Národnom parku Slovenský raj. Nachádza sa na veľmi pokojnom mieste v obci Dedinky v časti Dobšinská Maša. Na blízku je všetko, čo turista potrebuje. Bonusom je výhľad na vodnú priehradu a prírodu Slovenského raja.

Hotel s jedenástimi izbami je v zime základňou pre milovníkov zimných športov. V tesnej blízkosti je k dispozícii lyžiarsky vlek a ďalšie tri lyžiarske strediská sa nachádzajú v okruhu troch kilometrov.

 

Ubytovanie Hotel Raj 5

 

V lete je zariadenie vhodným východiskovým bodom na turistické vychádzky do roklín a na planiny Slovenského raja, ako aj na cyklistické túry po regióne Gemera a Spiša. Slovenský raj je známy svojimi prekrásnymi roklinami a vodopádmi s rebríkmi. Pár minút chôdze od hotela si môžu hostia vychutnať krásne výhľady a vydať sa na náučné chodníky. Na priehrade Dedinky, len päťdesiat metrov vzdialenej od hotela môžu, návštevníci zažiť nezabudnuteľnú rybačku, či využiť voľný čas na kúpanie, člnkovanie alebo jazdu na vodných bicykloch.

 

Hotel Raj 3

 

Len na skok od ubytovacieho zariadenia je unikátna Dobšinská ľadová jaskyňa, ale aj lanový park Tarzania a ranč, kde môžu záujemcovia vysadnúť na chrbát koňa. Kto chce spoznávať históriu regiónu, na blízku sú pamiatky svetového významu ako Spišský hrad, Levoča, Kaštieľ Betliar, či hrad Krásna Hôrka.

Všetky izby v horskom Hoteli Raj sú vybavené sociálnym zariadením, chladničkou, minibarom a farebným televízorom. Stravovanie hostí je zabezpečené formou raňajok, polpenzie alebo plnej penzie.

 

Hotel Raj 4

 

Po túre môžu návštevníci hotela zrelaxovať vo fínskej saune, alebo si zahrať biliard, stolný futbal, či XBox Kinect. Hotel organizuje gitarové hudobné večery a ponúka na terase zázemie pre grilovanie. V letných mesiacoch je hosťom k dispozícii požičovňa bicyklov i požičovňa rybárskeho náčinia so sprostredkovaním rybárskeho lístka. V zime sa dajú požičať korčule, ale aj sánky, boby, taniere a klzáky.

 

Fotka Hotel Raj 1

 

Text: BK
Foto: Horský Hotel Raj
Viac na: www.hotelraj.sk