Horský penzión Altmayer je novým ubytovacím a stravovacím rekreačným zariadením kategórie Penzión ***, ktorý bol vybudovaný zrekonštruovaním pôvodne administratívno - sociálnej budovy š.p. Rudné bane Banská Bystrica.

 

IMG 4 of 133

 

Penzión ALTMAYER je jedinečným a osobitným poľovníckym zariadením s bohatou zbierkou trofejí voľne žijúcej poľovnej zveri. Penzión sa nachádza sa na úpätí Štiavnických vrchov, na horizonte pohoria Tanád (906 m n. m.), neďaleko lyžiarskeho strediska Salamandra Resort. Túto lokalitu vlastnili a využívali majitelia baní a ťažobných spoločností už v 16. a 17. storočí. Pôvodní majitelia boli nemeckej národnosti, žijúci v tom čase v kráľovskom meste Banská Štiavnica, pričom toto miesto využívali ako pasienky pre domáce hospodárske zvieratá. Odtiaľ je odvodený názov penziónu „Altmayer – Starý Majer“. Historické centrum mesta UNESCO Banská Štiavnica je vzdialené cca 7 km.  

 

IMG 70 of 133

 

Ubytovanie v rustikálnom a provensálskom štýle
Kapacita penziónu na ubytovanie je 45 lôžok, pričom spoločenské priestory disponujú kapacitou 55 miest. K dispozícii je ubytovanie v 14-tich dvojložkových izbách s možnosťou 1-2 prísteliek. Izby sú zariadené v rustikálnom a provensálskom štýle s potrebným vybavením pre ubytovanie počas dovolenky. V letných mesiacoch si  klienti môžu posedieť priamo v lone prírody na terasách  penziónu. V cene ubytovania sú zahrnuté chutné raňajky formou švédskych stolov s bohatým výberom jedál. K tomu dobrá káva, čaj, džúsy a mliečne nápoje.

 

slávnostné nastretie 2

 

Ideálne miesto pre spoločenské udalosti  

Penzión svojím zameraním propaguje poľovníctvo ako súčasť plnohodnotnej voľnočasovej aktivity a spoločenského života. Penzión je jedinečným a osobitným  zariadením s bohatou zbierkou trofejí je svojim určeným ideálny na organizovanie slávnostných podujatí spojených s akoukoľvek prezentáciou, teambuildingov. a osláv. 

 

IMG 4 of 298

 

Špeciality z diviny

V rámci stravovania penzión poskytuje okrem štandardných jedál aj špeciality z diviny upravenej podľa starých pôvodných receptúr a okrem štandardných nápojov je aj zariadením špecializujúcim sa na podávanie kvalitných domácich a francúzskych vín svetových značiek. ktoré sú neoddeliteľnou súčasťou konzumácii jedál z diviny.

 

46503684 2344250028922910 3912035691290165248 n

  

Wellness 

Pre umocnenie príjemne stráveného času v penzióne určite odporúčame využiť služby  wellness-centra, kde sa nachádza suchá sauna, parná - bylinková sauna a vírivá vaňa pre 4 osoby. Kapacita wellness je max 8 osôb.

 

wellness 251211853

 

V zime lyžovanie, v lete kúpanie a turistika 
Penzión bol vybudovaný za účelom poskytovania ubytovacích a stravovacích služieb pre turistov a návštevníkov uvedenej lokality, ktorí môžu využívať výborné prírodné podmienky v zimnom období na zjazdové a bežecké lyžovanie (na upravených tratiach v blízkom okolí) a v letnom období kúpanie v štiavnických jazerách a priame napojenie lokality a celkovo 22 vybudovaných cyklotrás v okolí.

 

Výlety v okolí

V prípade záujmu vám vie penzión zabezpečiť sprievodcu v jazyku slovenskom, anglickom i  nemeckom na  Historické centrum Banskej Štiavnice, Múzeum vo Sv. Antone,  Nový Zámok,  Starý Zámok, Botanickú záhradu a Banské múzeum v prírode. Ponúkané sú i  rôzne výstavy, ako napríklad  Banka lásky, prírodovedné múzeum - podla ročného obdobia a aktuálnosti. 

 

 

Text upravila: Lenka Drgoncová

Foto: Penzión ALTMAYER

Viac na: www. penzionaltmayer.sk