Rajecká dolina je čarokrásnym územím na mape Slovenska, ktoré by mal spoznať každý cestovateľ a milovník prírody. Na jej samom konci, v malebnej dedinke Čičmany, známej jedinečnými ornamentmi zdobenými drevenými domčekmi, krojom a ľudovou výšivkou, môžete zažiť stále aj časy minulé.

 

javorina 6

 

Kľud, ticho a krásna príroda v náručí Strážovských vrchov vám zaručí balzam na unavenú dušu. V lete si môžete vychutnať prechádzky po maľovanej dedinke či okolitej prírode po dobre značených turistických chodníkoch, v zimných mesiacoch zase kvalitné lyžovanie v lyžiarskom stredisku, ktoré sa nachádza priamo v obci.

Priamo v srdci Čičmian sa nachádza rodinný penzión Javorina. Je to zrekonštruovaný ľudový zrubový dom, v ktorom sa stretávajú tradície s modernými službami, domácou kuchyňou a atmosférou pravého vidieka. Svojim návštevníkom ponúka ubytovacie i stravovacie služby, no nechýba v ňom ani wellness zóna.

 

javorina 3

 

Relaxujte na mieste s čarom dôb minulých a doprajte si zároveň tú najvyššiu kvalitu, ktorú požadujú súčasní klienti. Penzión ponúka až 42 lôžok. Hosťom je k dispozícii 10 izieb, z toho 3 apartmánového typu. Je možné si vybrať izbu s penovým kúpeľom vo vani, či kúpeľňu s osviežujúcou sprchou. V každej izbe sa nachádza TV, rádio, chladnička či fén, no a samozrejmosťou je i WIFI pripojenie. Možnosť výberu izby s terasou je prísľubom idylického víkendu s vlastným vonkajším posedením, z ktorého sa môžete kochať pohľadom na našu farmu plnú domácich zvieratiek. Reštaurácia penziónu je známa svojou kvalitnou slovenskou kuchyňou. Vychutnáte si v nej čerstvé a chutné slovenské špeciality, alebo môžete využiť našu kolibu na jeden z našich gurmánskych zážitkov s grilom. V letnej sezóne ponúkame ukážky varenia tradičných slovenských jedál, pri ktorom  nechýba ani živá čičmianská ľudová hudba. A pokiaľ sa vám bude máliť, večer si môžete posedieť v našej štýlovej kamennej vinárni s krbom, s možnosťou degustácie vín od slovenských vinárov. Také je prostredie penziónu, ktoré si podmaní každého návštevníka.

 

javorina 2

 

Možnosti v Penzióne Javorina sú prakticky neobmedzené. K dispozícii je popri spomínanej reštaurácii a kamennej vinárni aj gazdovský dvor, na ktorom nájdu priestor vyšantiť sa naši najmenší návštevníci. Tí sa môžu do sýtosti vyhrať aj v detskom kútiku, či na preliezkach. Uvoľniť svoje unavené telo môžete v našej wellness zóne, v ktorej sa nachádza sauna, vírivka, či oddychová časť. Nechýbajú ani masážne procedúry. Pre tých, ktorí preferujú aktívny relax, sú pripravené aj ďalšie doplnkové služby. Spoločenská miestnosť je vybavená biliardom, stolným futbalom, šípkami či spoločenskými hrami, pri ktorých sa zabavia rodiny aj partie priateľov.

 

javorina 5

 

Naše kráľovstvo je dlhoročne známe taktiež svojimi programami v duchu tradícií, kde v rámci rodinných osláv či firemných akcií ponúkame do detailov pripravené programy tradičnej zabíjačky, dňa slovenského sedliaka, či chodníka našich predkov, ktoré sa začínajú privítaním pálenkou, nesú v atmosfére nami odetých ľudových krojov a pokračujú spoločným obedom či večerou spojenou s cimbalovou muzikou.

 

Pre aktívnych turistov je Penzión Javorina rovnako skvelou voľbou. V blízkosti sa totiž nachádza niekoľko nádherných turistických trás a dedinou Čičmany priamo prechádza známa cesta SNP. V neďalekom okolí nájdete Bojnický zámok, Slovenský betlehem, či Súľovské skaly. Radi vás privítajú aj vo Valašskej Belej, kde si môžete pozrieť ukážku výroby skla. Za športom je možné vydať sa do Golf parku Rajec, kde okrem golfu ako novinku môžete vyskúšať tiež footgolf.

 

javorina 4

 

 

Tešíme sa na vašu návštevu v Rajeckej doline, v maľovanej obci Čičmany.

 

Text a foto: Penzión Javorina

Viac na: www.penzionjavorina.sk