Neďaleko hradnej zrúcaniny Gýmeš v malebnej dolnonitrianskej dedinke Beladice nájdete útulný očarujúci kaštieľ, ktorý je situovaný na kraji časti obce s mysterióznym názvom Pustý Chotár.Ako jeden z troch kaštieľov stojacich v Beladiciach prežil turbulentné obdobie minulého režimu s najmenšou ujmou.

 

Svoju históriu začal písať pred 200 rokmi, kedy ho dal postaviť vtedajší kráľovský radca a podžupan Tekovskej župy, Karol Jesenský. Bolo mu dovolené obnoviť svoj zašlý lesk a otvoriť svoje brány novým hosťom ako historický hotel s nádherným rozľahlým anglickým parkom, v ktorom je inštalovaná unikátna Prírodná galéria umeleckej keramiky.

 

 sab1

 

Park Hotel Tartuf dnes ponúka svoje služby na štvor- a trojhviezdičkovom štandarde. V ponuke má exkluzívne wellness centrum, ktoré vyniká svojou komornou atmosférou, no zároveň disponuje kvalitným antikorovým plaveckým bazénom, vírivou vaňou a dvoma saunami. Športové vybavenie dopĺňajú tri exteriérové kurty, moderné fitnes centrum a pre milovníkov golfu 3D simulátor s možnosťou minigolfu pre začiatočníkov.

 

sab2

 

Konkurenčnou výhodou hotela je však samozrejme skvelá kuchyňa, ktorá si drží zastúpenie jednak tradičných regionálnych špecialít ako aj aspekt medzinárodnej kuchyne a moderných trendov. Kulinársky vyvážený zážitok vie byť dokonale umocnený posedením na terase kaštieľa za sprievodu spevu vtákov, bubnovania ďatľov a občasného prebehnutia veveričiek.

 

 sab3

 

sab4

 

Počas svojej takmer dvadsaťročnej histórie fungovania Park Hotela Tartuf sa z kaštieľa stalo synonymum ideálneho miesta pre vysnívanú svadbu alebo veľkolepú konferenčnú udalosť na najvyššej úrovni. Jeho prednosťou je, že sa nachádza na vidieku, na odľahlom mieste, kde ľudia nájdu pokoj a oddýchnu si od zhonu a mestského stresu. Hotel si stráží svoj unikátny charakter a priamy kontakt so zákazníkom. Jednoznačným cieľom je, aby si hosť odnášal domov zážitok, ktorý je skutočne unikátny.

 

sab5