Hotelieri sa neustále snažia budovať  nové a čoraz zaujímavejšie  druhy hotelov pre rôzne segmenty klientely. Už existujú hotely od 18+, hotely pre rodiny s deťmi, tiež gay hotely a mnoho  ďalších. Španieli v tomto roku  prichádzajú s novinkou - priamo v srdci nádherného a vyhľadávaného ostrova Malorka otvoria prvý hotel orientovaný  výlučne na ženskú klientelu.

 

Hotel Som Dona svojím zariadením zodpovedá ženskému vkusu, páni doň vstup nemajú povolený.  Ide o  4-hviezdičkový luxusne zariadený hotel,  v ktorom sa  dámy majú cítiť bezpečne ukryté pred zvedavými pohľadmi pánov. Môžu sa tu zamerať na zdokonaľovanie svojej krásy alebo sa len  vymaniť z každodenného stereotypu a stresu, k čomu prispieva aj farebné ladenie hotela v farbách ružovej, červenej a bielej. Dámskemu vkusu je tu prispôsobené a interiérové vybavenie, vrátane  typicky ženských dekorácií.

Hotel, situovaný v časti Porto Cristo, plánuje otvoriť španielsky reťazec  Som Hotels. Dvere doň majú otvorené ženy staršie ako 18 rokov. Nejedná sa však o paralelu s  gay hotelmi. Myšlienka založiť hotel iba pre ženy pochádza, podľa prezidenta spoločnosti Som Hotels, z rastúceho obchodného trendu zameraného na ženskú verejnosť, čo potvrdili prieskumy reťazca.  Majiteľ spoločnosti tiež dodal, že chcú, aby väčšina zamestnancov  bola ženského pohlavia, samozrejme rešpektujúc španielske zákony. Jedným z  ďalších cieľov reťazca je zviditeľniť ženy, ktoré vykonávajú tradičné mužské povolania.

 

ruzovepostel tophoreca

                                                                                                   Interiér hotela je ladený do ružových farieb.

 

Vychádzajúc z najnovších trendov v oblasti wellness a starostlivosti o seba, hotel ponúka  zdravú kuchyňu, pripravenú zo surovín s nízkym obsahom energie, aby si ženy mohli ustrážiť perfektnú líniu.  Nachádza sa tu wellness centrum, bazén, obývacia izba a jedinečná atmosféra určená výlučne pre nežné pohlavie.  Doplnkové služby ako kozmetický salón, pedikúra a manikúra sú tu samozrejmosťou.

Nový hotel by mal poskytnúť dostatočný pocit istoty pre sólo cestujúce ženy, ktoré hľadajú  únik z každodennej reality. Vo všeobecnosti ženy chodia na dovolenky so skupinami priateliek, a preto si majitelia spoločnosti myslia, že ich hotel zaplní túto medzeru na trhu. Niektoré ženy sa cítia pohodlnejšie výlučne v ženskom prostredí, chcú sa zabávať a  stráviť niekoľko dní bez svojich partnerov, alebo manželov. Jednoducho si chcú vyraziť a  Malorka je na to priam stvorená.

 

somdomahotels malorca tophoreca

                                                                                                Interiér hotela iba pre ženy.

 

Spravte si dámsku jazdu a užite si chvíle samoty so svojimi najlepšími kamarátkami. 

 

Text: Natália Bosáková

Foto: Som Dona hotels.com