Francúzi sa vo všeobecnosti považujú za veľkých gurmánov. Doprajú si kvalitné potraviny, dobré víno, jedlo si vychutnávajú a spoločné stolovanie je pre nich obradom. O tom, ako si na francúzsku kuchyňu zvykla Slovenka Alexandra, ktorá už osem rokov žije vo francúzskom Nice sa dočítate v nasledujúcom rozhovore.
Dnešná doba praje cestovaniu na Slovensku. Ale aj tu sa zmenili zaužívané stereotypy. Trendom je cestovanie do hôr, prírody a mimo väčších miest. Vyhľadávané sú ubytovania v chatách, dreveniciach, vilkách a apartmánových domoch.
Exteriérový mobiliár sa stáva plnohodnotným partnerom interiérového nábytku. Keďže ľudia chcú tráviť čo najviac času mimo štyroch stien, život sa presúva do záhrad a na terasy. A neplatí to iba pre najteplejšie dni v roku.
V dnešnej dobe vysnívaný spôsob relaxu a dovolenky - v komfortnom hoteli so všetkými službami, uprostred rajskej prírody. V priezračnom oceáne je na dohľad od hotela koralová bariéra, piesková pláž a tropická zeleň.
Liečebné kúpeľníctvo je tradičný európsky fenomén. Ľudia stáročia prichádzali na miesta s výskytom „zvláštnych vôd“ riešiť svoje zdravotné problémy. Dobré chýry o uzdraveniach sa šírili a tak mnohí majitelia takýchto území začali vytvárať podmienky, aby územie mohlo poskytnúť základné služby aj návštevníkom, ktorí tu neboli doma.
Hotely, ktoré okrem výborných služieb ponúkajú aj zaujímavý zážitok zo samotného pobytu na netradičnom mieste, v netradičnom architektonickom poňatí stavby.