Rozprávanie so Slovenkami a Slovákmi, ktorí sa usadili v niektorej z európskych krajín a ich predstavenie tamojšej kuchyne sa stretlo s pozitívnym čitateľským ohlasom.
Boli ste na večeri v luxusnej reštaurácii a tanier s mäsom alebo dezert ste mali dekorovaný živými kvetmi? Ruku na srdce, väčšina z nás kvet len odložila a neskonzumovala.
Na lietanie, cestovanie, návštevy múzeí, galérií, reštaurácií i hotelov sme si zvykli a považujeme to za bežnú a príjemnú súčasť života. Posledných zopár týždňov sme však uzavretí vo svojej krajine a vo svojich domovoch.
Hotelieri, zdá sa, vyplnili ďalšiu medzeru na trhu cestovného ruchu. Ich „noví“ klienti sa vo svojej podstate od ostatných nelíšia. Azda až na jeden detail. Ide o LGBTIQ+ menšinu, ktorá prestáva byť ignorovaná.
Radúz Dula pôsobí od roku 2010 ako člen prezídia Asociácie hotelov a reštaurácií SR, v roku 2011 bol spoluzakladateľom Zväzu cestovného ruchu, ktorý ako viceprezident a neskôr predseda dozornej rady reprezentoval v mnohých projektoch.
Tento rok sa naše dovolenkové plány zmenili. My sme sa ale rozhodli priniesť vám atmosféru Stredomoria aspoň prostredníctvom voňavých gurmánskych špecialít, lahodného vína a šťavnatých olív z oblasti Španielska a Portugalska.