Gastro

DSC 2413

V minulosti ju podávali pri každej významnej príležitosti a pravidelne ju pila aj Mária Terézia. Exkluzívna Tatranská minerálka sa vrátila na trh a opäť je symbolom slovenského pohostinstva. Jej výnimočnosť spočíva predovšetkým v absolútnej čistote.

gentlejam 1 uvod majitelka ovocie alkohol unikatna chut gastronomia

Iveta Hrabovská je autorkou unikátnej myšlienky, v ktorej skĺbila chuť toho najkvalitnejšieho ovocia s prémiovým alkoholom. Džemy a omáčky značky Gentlejam sa stali jednotkou v oblasti špičkovej gatronómie.

streetfood 2 uvod jedlo kvalita ulica rychlost zdravie

Ak ste dovolenkovali v niektorej z ázijských krajín, určite ste si užili a doslova vychutnali pouličné občerstvenie, ktoré sa tam nachádza na každom kroku a jedlá pripravované pred vašimi očami sú skutočne fantastické. Trend street foodových reštaurácií sa za posledných desať rokov rozšíril aj u nás a patrí medzi trendové, zdravé a nezvyčajné druhy občerstvenia.

carving 4 uvod ovocie zelenina vyrezavanie umenie gastro

Pod slovom carving fruit používaným v gastronómii sa rozumie vyrezávanie rôznych vzorov a motívov z ovocia a zeleniny. Pod rukami carvingových majstrov nezriedka vznikajú skutočné umelecké diela.

perex

Od začiatku desaťročia začali tržby reťazcov s rýchlym občerstvením nezadržateľne klesať. Návyky spotrebiteľov sa zmenili tak radikálne, že sa veľmi rýchlo musela zmeniť aj stratégia reťazcov s rýchlym občerstvením. Dokonalo retušovaný hamburger a orosené listy šalátu už nestačia. To, čo predáva, je predovšetkým skutočná nutričná hodnota chutného jedla.

catering 4 uvod jedlo naobjednavku prasa ovocie zelenina bezstarosti

Pripravujete oslavu životného jubilea, významného výročia, detskú oslavu alebo rodinné stretnutie s kamarátmi po mnohých rokoch? Profesionálne cateringové agentúry vám zabezpečia všetko, čo budete potrebovať.

libanonska kuchyňauvod 7 menu jedla speciality

Baba ghanouj, hummus, bulgur, kuskus, grilované mäso a ryby či chlebové placky. Uhádli ste, ktorú svetovú kuchyňu si dnes predstavíme? Bude to jedna z najvyberanejších a najobľúbenejších kuchýň sveta - libanonská gastronómia.

raňajky hotel svedske stoly prestrety stol uvod

Raňajky, prvé jedlo dňa, ktoré by malo byť pre celkové fungovanie a naštartovanie organizmu tým najdôležitejším. Ak sú raňajky kvalitné, pestré a pripraví nám ich niekto iný, vychutnáme si ich o to viac. 

molekular kuchyňa 6 uvod veda chemia gastronomia zazitok

Maličké farebné guľky, želatínové rezance s príchuťou zeleninového vývaru či malinového krému, svetielkujúce peny, to všetko dokážu majstri molekulárnej kuchyne. 

strava polievka uvod

Majonézový šalát, koláčiky, oriešky, slané pochúťky a alkohol sa počas uplynulých dní vyskytovali v našich kuchyniach a jedálňach častejšie ako inokedy. Viac kalórií i viac tuku v strave ohlási náš organizmus okrem možnej zvýšenej hmotnosti aj únavou a nesústredenosťou.

10255936 1164666913559662 3151004843706232175 o

To, čo zem a slnko vytvorí v strapcoch, to treba šetrne preniesť do vína. Taká je vinárska filozofia majiteľa Vinárstva Trnovec, ktorého vína zbierajú ocenenia z vinárskych súťaži.

horúci nápoj úvod 1

Momentálne je počasie skôr sychravé ako mrazivé. Už o pár dní sa ale chladných dní dočkáme, a preto si s predstihom povieme niečo o účinných nápojoch, ktoré nás vo vnútri zohrejú, dodajú nám energiu a ešte si na nich pochutnáme.