Gastro

Pšeničné slamky, bambusové slamky

V HORECA sektore žnú úspechy pšeničné a bambusové slamky, ktoré ako prírodný materiál nezaťažujú prírodné prostredie.

taste of tatry 1 uvod

Ochutnajte Tatry a doprajte si zážitok aj mimo turistických chodníkov a za každého počasia. Aj taká je hlavná myšlienka a poslanie nového projektu Taste of Tatry.

CULIAIR

Zážitková gastronómia sa s modernou kultúrou zžíva po stáročia. Napriek tomu sa o nej v minulom roku začalo hovoriť ako o významnom trende. Je azda dôvodom vývoj estetiky jedla... alebo hovoríme o riskantnom marketingovom ťahu?

silvester novy rok jednohubky kanapky pochutky gastro 3

Oslava Nového roka sa nezadržateľne blíži. Či už budete odchod starého a príchod nového roku 2023 oslavovať v kruhu najbližších, na chatách, chalupách alebo v centrách miest, nechajte sa inšpirovať týmito tradičnými gurmánskymi pochúťkami. Pripravíte ich za pár minút a oslavu vám určite spríjemnia. 

vianoce gastronomia krajiny sveta uvod 0 mala

Kapor, pstruh, vyprážaný rezeň, posledné roky aj losos so zemiakovým šalátom, to je tradičné a neodmysliteľné menu slovenských domácností. Príslovie iný kraj, iný mrav, vo vianočných zvyklostiach platí doslovne.

jesen atmosfera predkovia slovensko historia zvyky obycaje 4 uvod

Jeseň už je vo svojej druhej polovici, a cítime to nielen čoraz chladnejším počasím, ale aj skracujúcimi sa dňami. My sme oslovili etnologičku Mgr. Jarmilu Hluchovú, aby nám priblížila gastronomickú jeseň našich predkov na území Slovenska.

anketa kaviarne restauracie bary gastro 2 uvod

Reštaurácie a gastro prevádzky spolu s hotelmi a ostatnými zariadeniami poskytujúcimi služby, sú u nás už od 15. októbra zatvorené. Ako dlho bude uzatvorenie prevádzok trvať, dnes nevie predpovedať nikto.

sous vide 2 uvod

Sous-Vide (čítaj sú vit, z francúzštiny “vo vákuu”) je technika varenia, pri ktorej sa potraviny zabalené vo vákuových vreckách varia dlhší čas pri nízkej, presne stanovenej teplote. Preto sa inak nazýva aj low temperature long time (LTLT) cooking.

gastro 0 uvod

V nedávno navrhnutom balíku opatrení Vládou SR, nazvaný ako lex korona, ktoré majú podnikateľom uľahčiť fungovanie v momentálnom krízovom období sa má prerokovávať a schvaľovať návrh možnosti zrušenia gastrolístkov a poskytovania financií za obedy pre zamestnávateľov.

jules verne 1 uvod

Jedna z najznámejších reštaurácií v Paríži i vo svete. Kvôli svojej polohe, histórii, príbehu, ale aj vynikajúcej kuchyni a atmosfére, ktorá sa vraj nedá popísať, ale treba ju zažiť.

grilovanie leto maso zelenina 3 uvod

Vôňa pečeného mäsa a chrumkavej zeleniny, lahodné nápoje a neopakovateľná atmosféra. Grilovanie patrí k obľúbeným letným aktivitám.

svadobne sladkosti 4 uvod

Svadba bez torty? Dnes takmer nemožné. Veď už v minulosti bola svadobná torta symbolom šťastia a požehnania. Už v starom Ríme sa nad mladomanželmi drobil koláč, ktorý svadobní hostia jedli na znak rodinnej súdržnosti.