Gastro

Variť, piecť, grilovať či smažiť vie každý konvektomat. Retigo Vision však svojim používateľom ponúka oveľa viac.

Tento nadcházející webinář pod taktovkou společnosti RATIONAL opět představí výběr vynikajících přednášejících, kteří se budou zabývat palčivými tématy gastronomie a pohostinství dneška i zítřka.

Dnes každý z nás dbá na zdravý životný štýl a zdravú výživu. Už nie je ničím výnimočné pripraviť si do práce plnohodnotnú a domácu stravu podľa aktuálnych chutí a potrieb konzumenta

Štedrý večer má v každej rodine svoju špecifickú atmosféru a vôňu. Z čias detstva si každý z nás určite pamätá na vôňu vyprážaného kapra, ktorý takmer vždy patril na sviatočný stôl.

V HORECA sektore žnú úspechy pšeničné a bambusové slamky, ktoré ako prírodný materiál nezaťažujú prírodné prostredie.

Ochutnajte Tatry a doprajte si zážitok aj mimo turistických chodníkov a za každého počasia. Aj taká je hlavná myšlienka a poslanie nového projektu Taste of Tatry.

Zážitková gastronómia sa s modernou kultúrou zžíva po stáročia. Napriek tomu sa o nej v minulom roku začalo hovoriť ako o významnom trende. Je azda dôvodom vývoj estetiky jedla... alebo hovoríme o riskantnom marketingovom ťahu?

Tento rok bude oslava Silvestra a nastávajúceho Nového roku v mnohom iná oproti všetkým predchádzajúcim. Možno sa vám bude cnieť za zábavami a oslavami konca roku v podnikoch, reštauráciách či na námestiach našich miest.

Kapor, pstruh, vyprážaný rezeň, posledné roky aj losos so zemiakovým šalátom, to je tradičné a neodmysliteľné menu slovenských domácností. Príslovie iný kraj, iný mrav, vo vianočných zvyklostiach platí doslovne.

Jeseň už je vo svojej druhej polovici, a cítime to nielen čoraz chladnejším počasím, ale aj skracujúcimi sa dňami. My sme oslovili etnologičku Mgr. Jarmilu Hluchovú, aby nám priblížila gastronomickú jeseň našich predkov na území Slovenska.

Reštaurácie a gastro prevádzky spolu s hotelmi a ostatnými zariadeniami poskytujúcimi služby, sú u nás už od 15. októbra zatvorené. Ako dlho bude uzatvorenie prevádzok trvať, dnes nevie predpovedať nikto.

Sous-Vide (čítaj sú vit, z francúzštiny “vo vákuu”) je technika varenia, pri ktorej sa potraviny zabalené vo vákuových vreckách varia dlhší čas pri nízkej, presne stanovenej teplote. Preto sa inak nazýva aj low temperature long time (LTLT) cooking.