Tradícia a pôvod kapsulových hotelov sa pripisuje Japonsku, kde v 80. rokoch minulého storočia vznikli ako núdzové ubytovanie.
Jeseň už je vo svojej druhej polovici, a cítime to nielen čoraz chladnejším počasím, ale aj skracujúcimi sa dňami. My sme oslovili etnologičku Mgr. Jarmilu Hluchovú, aby nám priblížila gastronomickú jeseň našich predkov na území Slovenska.
Ak patríte do vekovej kategórie 40 rokov a viac, iste si dobre pamätáte na desiaty, ktoré nám maminy pripravovali do školy. Boli ako cez "kopírak" v celej triede.
Pod slovom carving fruit používaným v gastronómii sa rozumie vyrezávanie rôznych vzorov a motívov z ovocia a zeleniny. Pod rukami carvingových majstrov nezriedka vznikajú skutočné umelecké diela.
Hotelové raňajky. Téma, o ktorej sa často hovorí. Veď kto by sa netešil na chutné raňajky rozvoniavajúce každé ráno v hotelovej reštaurácii?
Článkov, reportáži i ankiet ohľadne pandémie a lock downu je veľmi veľa. Mnohí z nás hovoria, že už by chceli počuť alebo čítať o niečom inom. Dnes teda tým, ktorí potrebujú oddych od ťažkých tém prinášame článok o tom, že aj obyčajná ulica v meste môže byť turistickým cieľom.