Spoločnosť Virtus už viac ako 20 rokov dodáva na trh kompletné aj kusové dodávky profesionálnych gastronomických technológií pre rôzne druhy prevádzok. S riaditeľom spoločnosti Virtus s. r. o. Rudolfom Schichorom sme sa rozprávali o tom, aké gastronomické zariadenia majú vo svojom sortimente, ktoré sú najvyhľadávanejšie a v čom je ich jedinečnosť.

 

virtus 1

 

Aké konkrétne zariadenia a produkty máte v ponuke?

Najskôr by som rád povedal, že sa v našej firme venujeme predovšetkým kvalite a nie kvantite. Každému zákazníkovi dokážeme adresne pomôcť a poradiť pri výbere najvhodnejšieho zariadenia pre jeho kuchyňu. Dodávame a distribuujeme varné zariadenia zo spoločnosti Küppersbusch. Tiež sme distribútormi špičkových a inovatívnych umývacích zariadení výrobcu Meiko, ktorý je najväčším a najstarším európskym výrobcom umývacích zariadení. Ich pásové umývačky, resp. umývačky s automatickým posuvom košov typu M-iQ sú špičky vo svojej kategórii, dokážu usporiť 50 - 70 % vody a 40 - 50 % elektrickej energie. A nesmiem zabudnúť tiež na kvalitné transportné a výdajné systémy zo spoločnosti Rieber a Blanco.

 

virtus 2

 

Poďme sa pozrieť na konkrétnu cestu od zvažovania určitého zariadenia zo strany klienta až po používanie prístroja v jeho kuchyni.

Na základe predstáv a požiadaviek klienta poskytujeme vlastnú projekčnú činnosť a priestorové riešenie celej kuchyne vrátane súvisiacich priestorov. Všetky riešenia spĺňajú hygienické normy SR i EÚ. Samozrejmosťou je zabezpečenie prepravy a montáže podľa požiadaviek klienta. Nasleduje uvedenie prístroja do prevádzky a školenie personálu na konkrétny typ zariadenia. Pokiaľ ide o zložitejší prístroj, zaškolenie prebieha kuchárom - profesionálom, ktorý cca 6 hodín predstavuje prístroj, jeho funkcie a možné nastavenia programov podľa potrieb zákazníka. A ani v tejto chvíli sa naša spolupráca so zákazníkom nekončí. K dispozícii sme pre klienta nepretržite, poskytujeme záručný a pozáručný servis, konkrétne v Banskej Bystrici, Bratislave, Košiciach a Poprade.

 

virtus 3

 

Ktoré z Vašich výrobkov sú najžiadanejšie alebo najobľúbenejšie?

Najvychytanejšie sú konvektomaty, so špeciálnou tvorbou systému pary, tzv. hybridným systémom, tzn. ako nástrekom tak aj bojlerom, čo vedie k veľkej úspore energie. Obsluha si môže sama vybrať spôsob jej výroby. Konvektomat má uložených 150 praxou osvedčených programov, z ktorých je možné zvoliť si požadovaný program. To znamená, že zariadenie môže obsluhovať iba zaškolený personál. Druhým najobľúbenejším produktom je multifunkčná panvica. Tá funguje buď ako panvica s nepriľnavým dnom, resp. môže fungovať aj ako kotol, kde sa nepripália ani mliečne produkty. Zariadenie má také výkonné ohrievacie telesá, že z izbovej teploty na teplotu 220° C sa zohreje za 4,5 minúty. Ovláda sa pomocou dotykového skleného panelu.

 

virtus 6

 

Kto je Vašim klientom?

Naše zariadenia sú určené pre profesionálne malé i veľké kuchyne, ale nie pre domácnosti. Konkrétne máme spokojných zákazníkov v segmente reštaurácií, závodných jedální, v hotelových reštauráciách, kúpeľoch, nemocniciach i domovoch pre seniorov. Ak by som mal menovať, tak spomeniem SLK Piešťany, SLK Bardejov, Hotel Falkensteiner, spoločnosť Volkswagen Bratislava, Schaeffler Skalica, Foxconn Nitra, PN Michalovce, ako aj mnohé ďalšie prevádzky.

 

virtus 7

 

Ak by ste mali povedať vaše tri top silné stránky, ktoré to budú?

Kvalita Made in Germany, dostupnosť náhradných dielov aj počas sviatkov, prázdnin, dovoleniek a voľných dní a nízke náklady na servis.

Zhovárala sa: Petra Adamcová
Foto: Virtus s. r. o.
Viac informácií: www.virtus-sk.com