Big Green Egg – gril, ktorý keď raz vyskúšate, nebudete chcieť iný. Skvelé a chutné jedlá ako od majstra kuchára, ľahká príprava a ideálny v každom počasí. Originálny gril, ktorý nemá konkurenciu.

 

webimage 25C9604B 8BF3 41AB B6E053338E6B640E

 

Svetový velikán
Veľké zelené vajíčko je svetovo najlepší exteriérový gril, udiareň a pec v jednom. Big Green Egg je vyrábaný spoločnosťou s viac ako 40. ročnou tradíciou a je predávaný po celom svete.

  

webimage 91E1FA6C 80AE 4C42 92EDBF7A473D118C

 

Jedlo plné chuti, zdravé a skvele vyzerajúce
Jedlo pripravené v zelenom vajíčku chutí geniálne. Okrem toho že výborne vyzerá, jeho chuť je skvelá. Mäso ako aj iné upravované potraviny v keramike nevysychajú, nezmenšujú svoju veľkosť, respektíve iba veľmi málo, pričom upravované jedlo ostáva vo vnútri šťavnaté, plné chuti a na povrchu krásne chrumkavé. Big Green Egg udržuje jedlá šťavnaté a jedlo pripraví rýchlejšie a zdravšie.

  

webimage 1A9AD326 3C95 4B04 BB598A9FF4D25380

 

Kvalitná keramika
Big Green Egg je vyrobený z vysokozáťažovej kvalitnej keramiky, ktorá nepraská ani v prípade vysokého prehriatia. Keramický povrch je veľmi pevný, netoxický, glazovaný s lesklým povrchom a ochrannými vlastnosťami. Keramika Big Green Egg je vyvinutá a nadizajnovaná tak, že aj tenké keramické steny grilu sú schopné udržať teplotu vo vnútri grilu, ktorá samovoľne cirkuluje, pričom k perfektnej chuti a chrumkavej kôrke zo všetkých strán nie je potrebný žiadny otočný gril. Okrem toho dvojitá vrstva glazúry chráni vajíčko počas akéhokoľvek počasia, celoročne bez rozdielu, či je -40°C alebo +40°C.

 

webimage 026A47A2 A82F 4FC5 9E5E012C00B8A013

 

Vyberte si ten svoj

Neviete sa rozhodnúť, akú veľkosť? Spoločnosť ponúka viacero modelov: Mini (MN), MiniMax (MX) Small (malý, S), Médium (stredný, M), Large (veľký, L), EXTRA LARGE (extra veľký, XL) a EXTRA EXTRA LARGE (extra extra veľký, XXL). Tak záleží iba na Vás, či Vám stačí menší gril, alebo potrebujete pripravovať jedlo vo veľkom. XXLarge možno použiť pre široký rozsah techník varenia, ako je grilovanie, pečenie, varenie, dusenie, údenie a pomalé varenie. Okrem danej ponuky existuje ešte jeden špeciálny model, ktorý slúži na prezentáciu spoločnosti Big Green Egg - model EggZilla.

 

webimage AADC93E8 EE19 49B1 9588E167E3A0AF43


Ako dlho vydrží drevené uhlie pri grilovaní?
Dôležité je používať 100% kusové drevené uhlie vyrobené z tvrdého dreva splňujúce požiadavky PND 59 210 09, ktoré pri horení uvoľňuje charakteristickú arómu. V priemere v BGE môžete potraviny tepelne upravovať v kuse po dobu 5 hodín, a to len s malým množstvom dreveného uhlia. Ak by ste chceli údiť, alebo vyskúšať “low & slow”, čiže pomalé a nízko teplotné varenie, tak potom Vám na jedno nasypanie drevné uhlie môže vydržať až 20 hodín! Keď skončíte varenie, stačí uzavrieť spodný prívod vzduchu a vrchný regulačný liatinový vrchnák nahradiť keramickým, čo Vám zabezpečí vyhasnutie drevného uhlia, ktoré následne po vychladnutí prehrabte náradím na vyberanie popola. Toto drevné uhlie zbavené bielych popolových častí Vám ostane pre budúce použitie.

 

webimage 51A6FA56 BF12 4DFC BD66D46199B014ED

 

V každom počasí, ale so zatvorenou kopulou
Veľkou výhodou je i jednoduchá obsluha. Zapálenie, ako aj udržanie požadovanej teploty je hračkou. Používať ho môžete i keď fúka vietor je búrka, sú prehánky, padá sneh či mrzne. Vajíčko je použiteľné za každého počasia a možno ho použiť kedykoľvek si budete chcieť pripraviť vynikajúce jedlo varením, údením, grilovaním alebo pečením. Je tiež neoceniteľný ak zlyhá elektrina alebo zemný plyn. Celé tajomstvo spočíva v schopnosti držať, distribuovať a riadiť teplo. A to sa dosiahne iba so zatvorenou kopulou, kde teplo prúdi smerom od zdroja tepla hore a naopak, čiže cirkuluje. Pokiaľ necháte kupolu otvorenú, tak z Big Green Egg sa stane obyčajný, neefektívny plechový gril.  Preto nevarte s otvorenou kupolou!

 

webimage FAA55928 4350 477D B6076C084A807959

 

Skvelé recepty nájdete  na stránke www.biggreenegg.sk/stranky/recepty-3.

 

webimage 8EF96BA5 8CCA 4C84 B3AD3BCC9579D4A0

 

BIG GREEN EGG´S FLAVOUR FAIR SLOVENSKO 2019
V sobotu dňa 1. 6. 2019 sa uskutoční v Považskej Bystrici Big Green Egg’s Flavour Fair alebo chuťový festival Big Green Egg Slovensko 2019.  Najlepší kuchári, kvalitné ingrediencie, lahodné koštovky, vynikajúca chuť prírody, profesionálna vášeň a odborné vedomosti sú prednosti, pre ktoré sa oplatí navštíviť už piaty ročník tohto chuťového festivalu. Pre všetkých milovníkov skvelého jedla a gurmánov, ktorí spoločne oslávia výnimočnosť pripravených pokrmov a jeho špecifickú arómu dosiahnutú profesionálnymi kuchármi pripravujúcimi koštovky na originálnom drevnom uhlí v zelených vajíčkach, peciach - Big Green Egg. Okrem vynikajúceho jedla sa i priučíte, pričom každý bude mať možnosť klásť otázky skvelým kuchárskym elitám. Taktiež vstupenky budú zlosované a môžete vyhrať Big Green Egg MiniMax.

Spoločnosť  Big Green Egg  predstavila svoje produkty i na výstave  Nábytok a bývanie 2019 v Nitre. 

 

 

Text upravila:  Lenka Drgoncová

Foto: Big Green Egg

Viac na: www.biggreenegg.sk