Food & Beverage

molekular kuchyňa 6 uvod veda chemia gastronomia zazitok

Maličké farebné guľky, želatínové rezance s príchuťou zeleninového vývaru či malinového krému, svetielkujúce peny, to všetko dokážu majstri molekulárnej kuchyne. 

strava polievka uvod

Majonézový šalát, koláčiky, oriešky, slané pochúťky a alkohol sa počas uplynulých dní vyskytovali v našich kuchyniach a jedálňach častejšie ako inokedy. Viac kalórií i viac tuku v strave ohlási náš organizmus okrem možnej zvýšenej hmotnosti aj únavou a nesústredenosťou.

10255936 1164666913559662 3151004843706232175 o

To, čo zem a slnko vytvorí v strapcoch, to treba šetrne preniesť do vína. Taká je vinárska filozofia majiteľa Vinárstva Trnovec, ktorého vína zbierajú ocenenia z vinárskych súťaži.

horúci nápoj úvod 1

Momentálne je počasie skôr sychravé ako mrazivé. Už o pár dní sa ale chladných dní dočkáme, a preto si s predstihom povieme niečo o účinných nápojoch, ktoré nás vo vnútri zohrejú, dodajú nám energiu a ešte si na nich pochutnáme.

agrozelenina uvod

Firma AGRO Jesenice u Prahy je popredným českým pestovateľom a producentom mrazenej zeleniny a ovocia. Spracováva ovocie a zeleninu vypestovanú na vlastných farmách v Českej republike a tiež od dodávateľov z najbližšieho okolia.

voda caj 2 uvod

Zimné mesiace dávajú zabrať nášmu imunitnému systému. Dôvodom sú časté prechody z tepla do zimy, kúrenie, suchý vzduch, neprimerané oblečenie a väčší výskyt vírusov a baktérií. Okrem zdravej stravy a vitamínových prípravkov si vieme pomôcť aj na prvý pohľad jednoduchou vecou, a tou je dodržiavanie pitného režimu.

IMG 2080

Sú originálne a jedinečné. Vína, ktoré pochádzajú z malej pivnice na úpätí Malých Karpát, spájajú tradičnú vinársku receptúru s modernými technológiami.

korenie citrusy

Začína sa čas vianočného pečenia. Každý pripravovaný koláč vyčaruje v domácnosti príjemnú vôňu. Iste mi ale dáte za pravdu, že vianočné pečivo vonia inak. Vonia ako domov i pohladenie. Evokuje nám príjemné chvíle a pohodu. A ktoré koreniny patria k tým typicky vianočným?

ddd

Čerstvosť a pestrosť produktov, rýchlosť, ale aj nonstop objednávky. Ovocie, zelenina, bylinky i očistené produkty sa do profesionálnych kuchýň dostanú v stopercentnej kvalite.

cukor 2 uvod

Cukor, slovo, ktoré nám už pri vyslovení evokuje na jazyku sladkú chuť pohody. Tradíciu vo výrobe cukru na Slovensku má už od roku 1844 Cukrovar v Seredi, ktorý bol založený grófom Esterházym. 

vianoce menu uvod

Štedrý večer má svoju atmosféru a vôňu. Vôňu vyprážaného kapra, medovníčkov, vanilky i bublajúcej kapustnice. Tradičné jedlá, bez ktorých si mnohí z nás nevedia sviatočné menu predstaviť, zostávajú na vianočných stoloch stálicou i naďalej. 

S1200001

Med spolu s oplátkou, cesnakom a jablkom vždy boli a dodnes sú na každom vianočnom stole. Krížik s medom na čelo mal zabezpečiť, aby bol celý rok taký sladký a príjemný, ako obľúbený včelí produkt.