Food & Beverage

cvikla salat polieva vyziva zdravie vitaminy 1

Cvikla, zelenina, ktorá má jedinečnú farbu, špecifickú zemitú chuť, ale aj množstvo zdraviu prospešných látok. O možnostiach spracovania cvikle, jej využití v kuchyni i menej tradičných receptoch sa dočítate v nasledujúcich riadkoch.

gastany 2 uvod

V čase, keď dni začínajú byť chladnejšie a skoršie sa stmieva, si radi doma podvečer pripravíme niečo delikátne. Práve k jesenným obľúbeným pochúťkam neodmysliteľne patrí vôňa a chuť pečených gaštanov.

ryba zilina 0 ryby uvod

Keď sa povie „Ryba Žilina“, väčšina z nás si ako prvé vybaví legendárnu špecialitu - tresku. Táto spoločnosť, ktorá je najväčším výrobcom rybích a lahôdkových šalátov na Slovensku, však má aj druhú, rovnako silnú oblasť svojho fungovania.

para 5 uvod

Zdravý životný štýl súvisí aj so zdravou výživou, pohybom a pozitívnym nastavením človeka. Práve zdravá výživa je téma, ktorá sa rieši neustále. Informácií o tom, čoho by sa malo jesť viac, čoho menej, v akých kombináciách a v akom množstve je veľmi veľa.

grgulova uvod 2

Med, delikatesa, pochutina, potravina i výživový a zdravotný doplnok. Práci so včelami sa Zdenka Grgulová venuje už takmer od narodenia. Keď rozpráva o výrobe medu a produktov s ním súvisiacich, oči jej žiaria šťastím a láskou. A to je hlavná ingrediencia všetkých jej medových zázrakov.

saska 3 uvod

Francúzi sa vo všeobecnosti považujú za veľkých gurmánov. Doprajú si kvalitné potraviny, dobré víno, jedlo si vychutnávajú a spoločné stolovanie je pre nich obradom. O tom, ako si na francúzsku kuchyňu zvykla Slovenka Alexandra, ktorá už osem rokov žije vo francúzskom Nice sa dočítate v nasledujúcom rozhovore.

víno uvod

Víno, nápoj, ktorý si doprajeme k slávnostnému obedu i večeri, ale aj len tak, pri stretnutí s priateľmi či počas romantického večerného posedenia vo dvojici. Keď sa zahľadíme do ďalekej minulosti, zistíme, že história vína siaha až do obdobia ranného stredoveku.

gastronomia europa uvod maly

Rozprávanie so Slovenkami a Slovákmi, ktorí sa usadili v niektorej z európskych krajín a ich predstavenie tamojšej kuchyne sa stretlo s pozitívnym čitateľským ohlasom. 

europske jedla uvod mala

Pre tento článok sme oslovili ženy, ktoré sú pôvodom zo Slovenska, ale život ich zavial do rôznych európskych krajín. Niektoré z nich v zahraničí žijú na stálo, iné časť roka trávia v cudzine a časť roka u nás.

topinambur 3 uvod

Tejto rastline sa hovorí aj židovský alebo sladký zemiak, jeruzalemský artičok či slnečnica hľuznatá. Možno ste sa s ním už stretli, na prechádzke v lese, popri potokoch alebo na lúkach. Žlté vysoké kvety svoj najväčší poklad - hľuzy, ukrývajú v zemi.

zelenina inspiracie baklazan 1 uvod

Letné mesiace sú ideálne pre dopestovanie a spracovanie zeleniny priamo zo záhradky. Kto by odolal voňavej a chutnej paradajke, šťavnatým uhorkám či chrumkavej kukurici.

syrove torty 4 uvod

Manželia Jozef a Alena Žiačkovci už tri desaťročia vedú spoločnosť Nikos, s.r.o., ktorá sa venuje tradičnej slovenskej syrárskej špecialite - výrobe parených syrov.