Exteriérový mobiliár sa stáva plnohodnotným partnerom interiérového nábytku. Keďže ľudia chcú tráviť čo najviac času mimo štyroch stien, život sa presúva do záhrad a na terasy. A neplatí to iba pre najteplejšie dni v roku.
Tradícia a pôvod kapsulových hotelov sa pripisuje Japonsku, kde v 80. rokoch minulého storočia vznikli ako núdzové ubytovanie.
Pod slovom carving fruit používaným v gastronómii sa rozumie vyrezávanie rôznych vzorov a motívov z ovocia a zeleniny. Pod rukami carvingových majstrov nezriedka vznikajú skutočné umelecké diela.
Dôvodov, prečo práve tu oddychovali hlavy korunované, je niekoľko. Predovšetkým, ako kúpeľné miesto bolo známe už pred dvetisíc rokmi a nič zo svojho šarmu nestratilo ani dnes. Práve naopak.
Hotelový priemysel bol a je počas pandémie tvrdo zasiahnutý. Hotely po celom svete robia opatrenia, aby sa prichádzajúci hostia cítili v ich zariadeniach bezpečne.
Francúzi sa vo všeobecnosti považujú za veľkých gurmánov. Doprajú si kvalitné potraviny, dobré víno, jedlo si vychutnávajú a spoločné stolovanie je pre nich obradom. O tom, ako si na francúzsku kuchyňu zvykla Slovenka Alexandra, ktorá už osem rokov žije vo francúzskom Nice sa dočítate v nasledujúcom rozhovore.