Food & Beverage

Boli ste na večeri v luxusnej reštaurácii a tanier s mäsom alebo dezert ste mali dekorovaný živými kvetmi? Ruku na srdce, väčšina z nás kvet len odložila a neskonzumovala. 

Nedávno otvorené reštaurácie, ktoré sa stali vyhľadávanými pre svoje vynikajúce a neopakovateľné gastronomické kreácie, ale aj pre svoj dizajn, polohu, atmosféru a zážitok. 

Výrobky s vysokým podielom mäsa, ale aj bezéčkové produkty, alebo salámy, či šunky bez pridanej chémie a alergénov, no najmä vysoká kvalita. Na týchto základoch položila svoju filozofiu Mäsovýroba CIMBAĽÁK a dnes boduje najmä v gastrozariadeniach.

Sú stelesnením vášne pre víno, poctivej práce a rodinnej súdržnosti. Súrodenci Brigantovci vo svojom vinárstve stavili na vysokú kvalitu a dnes ich vína žnú úspechy.

Či ste pravidelný, alebo príležitostný kávičkár, iste sa nájde druh kávy, ktorý máte najradšej. Zaujímalo nás, prečo sa chute líšia a ako si zo širokého výberu nájsť tú svoju.

Martin Pomfy má stovky ocenení zo svetových súťaží vín počas dvoch desiatok rokov, ktoré zasvätil vinárstvu. 

Ranná šálka kávy. Pre ľudí, ktorí kávu milujú a svoje ráno si nevedia predstaviť bez šálky tohto nápoja, je pitie kávy zvykom i príjemným rituálom. Či už začínajú svoj deň doma, v práci alebo v hoteli na dovolenke či služobnej ceste, kvalitná káva by mala tvoriť základ každých dobrých raňajok.

Počas zimného obdobia, keď si nemôžeme dopriať ovocie z našich zemepisných šírok je ten správny čas na ochutnávku exotických druhov ovocia, ktoré sú delikátne a tiež plné vitamínov. 

V minulosti ju podávali pri každej významnej príležitosti a pravidelne ju pila aj Mária Terézia. Exkluzívna Tatranská minerálka sa vrátila na trh a opäť je symbolom slovenského pohostinstva. Jej výnimočnosť spočíva predovšetkým v absolútnej čistote.

Iveta Hrabovská je autorkou unikátnej myšlienky, v ktorej skĺbila chuť toho najkvalitnejšieho ovocia s prémiovým alkoholom. Džemy a omáčky značky Gentlejam sa stali jednotkou v oblasti špičkovej gatronómie.

Ak ste dovolenkovali v niektorej z ázijských krajín, určite ste si užili a doslova vychutnali pouličné občerstvenie, ktoré sa tam nachádza na každom kroku a jedlá pripravované pred vašimi očami sú skutočne fantastické. Trend street foodových reštaurácií sa za posledných desať rokov rozšíril aj u nás a patrí medzi trendové, zdravé a nezvyčajné druhy občerstvenia.

Pod slovom carving fruit používaným v gastronómii sa rozumie vyrezávanie rôznych vzorov a motívov z ovocia a zeleniny. Pod rukami carvingových majstrov nezriedka vznikajú skutočné umelecké diela.