Food & Beverage

Bez oleja by jedlo nebolo jedlom. V gastronómii sa rastlinné oleje používajú na varenie, vyprážanie, na studeno, či prípravu zeleninových šalátov, majonéz a omáčok.

Frtus Winery má svoju jasnú identitu a štýl s akým k vínu pristupuje. Je to cesta úcty a rešpektu voči hroznu, voči vínu a hlavne voči ľuďom, ktorí budú tieto vína piť.

Majú veľkú radosť, keď pracujú vo vinohradoch, keď vložia malý štep do zeme, sledujú sezónne premeny tejto úžasnej rastliny, až po zdravé slnkom zaliate strapce hrozna.

V každom víne z vinárstva Mavín - Martin Pomfy sa skrýva nový príbeh. Nájdete v ňom slnko, vietor, dážď i zem. Pocítite v ňom chuť celého roka a skúsenosť vinára.

Sú šetrní k životnému prostrediu, počúvajú, čo im našepkáva pôda. Nepoužívajú herbicídy a prihnojovanie vinohradov prebieha na organickej forme. Bratia David Hubinský a Peter Hubinský tvrdia, že ich cieľom je stať sa biodynamickým vinárstvom a dosiahnuť maximálnu symbiózu technológií a prírody.

Vína, ktoré na etikete nesú odtlačky prstov vinárov, majú na svojom konte celý rad zahraničných ocenení.

Krásny pocit z vína a potešenie v každej príležitosti. Takýmito pohnútkami sa riadi pri výrobe vína Peter Podola.

Herbert sirupy je firma, ktorá vznikla z lásky k remeslu, inšpirovaná rôznorodosťou súčasnej barovej a kulinárskej scény. Sirupy sú pripravované podľa osvedčených postupov našich predkov.

Slovenská značka PIJO BIO sa teší svojej obľube už piaty rok. Je skvelou voľbou pre ľudí, ktorí preferujú zdravú stravu a dbajú na to, čo konzumujú, zároveň aj pre všetkých, ktorí vyhľadávajú čistú chuť ovocia bez prísad.

Mladá žena, ktorá svojimi receptami ovládla gurmánsky svet marmelád. Po mnohoročnej práci v kancelárii sa odsťahovala na Šumavu a začala variť domáce marmelády a džemy.

Pripraviť dokonalé espresso je náročnejšie, ako sa môže zdať. Je to trochu veda, trochu umenie, trochu skúsenosti a tak trochu aj firemná filozofia.

Jedinečnosť bryndze Slatina, nenapodobiteľnosť zmyslových a konzistenčných vlastností je dôsledok historického vývoja technológie, ale aj neopakovateľnej a nezameniteľnej mliečnej mikroflóry a mikroflóry podhorských a horských pasienkov v okolí Zvolenskej Slatiny.