Food & Beverage

Pivo natreté na chlieb, alebo marmeláda uvarená z piva. Beermalade je unikátny pivný džem, ktorý vyzdvihuje chuť piva a premieňa ho na kulinársky zážitok.

Sú svieže, aromatické, no zároveň nekomplikované. Moderné vina BMVinařství zo Slovácka vďaka zanietenosti svojich tvorcov žnú jeden úspech za druhým.

Keď bola kedysi v komore kyslá kapusta a zemiaky, naši starí rodičia sa nemuseli obávať, že zostanú hladní. Kapustnica, halušky s kapustou, i kapustové koláče boli na stole aj niekoľkokrát do týždňa.

Legiend a povestí o tom, ako bol objavený čaj je veľmi veľa. Asi najznámejšie rozprávanie hovorí o tom, ako sa budhistický mních rozhodol zasvätiť svoj život nepretržitej meditácii. Napriek sile svojej vlastnej vôle ho po niekoľkých dňoch premohol spánok, čím meditáciu prerušil. Potrestal sa tak, že si odrezal očné viečka a zahodil. Na ich mieste vyrástli dva čajové kríky, z lístkov ktorých sa dal uvariť povzbudzujúci a osviežujúci nápoj - dnešný čaj.


Keď sa spoja starostlivo vyberané suroviny so zanietením a poctivým prístupom, výsledkom sú džemy, aké môžu smelo konkurovať tým od babičky.

Čas, v ktorom si leto podáva ruku s jeseňou je nostalgické i pôvabné zároveň. Listy stromov sa začínajú sfarbovať do všetkých odtieňov hnedej a zlatej. Dni sa skracujú a vzduch je chladnejší, ale v kuchyni môžeme začať experimentovať s plodinami, ktoré toto obdobie vystihujú, sú zdravé i chutné zároveň.  

Káva - jeden z najpopulárnejších a najobľúbenejších nápojov na svete. Sú ľudia, ktorí sa bez šálky kávy nedokážu prebudiť, bežní spotrebitelia i gurmáni a milovníci kávy, ktorí jej pitie a prípravu vnímajú ako obrad.

Kreativitou v profesionálnej kuchyni môžeme rozumieť mnohé, od voľby rozličných surovín, cez netradičný servis, až po kombináciu pestrých a zaujímavých chutí. Produkty prémiovej rady Chef Club sú kvalitným prostriedkom k dosiahnutiu osobitosti v príprave tradičných i moderných pokrmov, ktorú zákazníci očakávajú. Niektoré z nich predstavujeme bližšie.

Nevídaný pomer ovocia, prvotriedne suroviny a žiadna chémia. K zákazníkom mieria špičkové džemy vyšperkované do posledného detailu. Vhodné sú ako doplnok k jedlu v najlepších reštauráciách a hoteloch i ako darček.

Aj obyčajný chlieb môže byť výnimočnou lahôdkou, keď je upečený s láskou. V Tradičnej kváskovej pekárni Tima vloží majster pekár do každého bochníka pečať svojho pekárskeho majstrovstva.

Frtus Winery má svoju jasnú identitu a štýl s akým k vínu pristupuje. Je to cesta úcty a rešpektu voči hroznu, voči vínu a hlavne voči ľuďom, ktorí budú tieto vína piť.

Majú veľkú radosť, keď pracujú vo vinohradoch, keď vložia malý štep do zeme, sledujú sezónne premeny tejto úžasnej rastliny, až po zdravé slnkom zaliate strapce hrozna.