Neustále zvyšovanie úrovne slovenskej gastronómie, sledovanie svetových trendov, odborné semináre, prednášky, prezentácie produktov či interaktívne varenia (workshopy).

 

last straw

 

Bidfood Slovakia pravidelne organizuje vo svojich gastroštúdiách v Novom Meste nad Váhom a Prešove interaktívne workshopy varenia. Určené sú nielen pre ich zákazníkov a zamestnancov, ale aj pre odbornú verejnosť.

Prvé gastroštúdio na Slovensku

Prvé gastroštúdio otvorili v Prešove v roku 2014 a stali sa tak prvým distribútorom potravín v SR s vlastným profesionálnym kuchárskym štúdiom. Následne o 5 rokov neskôr vzniklo druhé, v Novom Meste nad Váhom, z dôvodu lepšej dostupnosti aj pre zákazníkov z ostatných častí Slovenska. Interaktívne workshopy varenia si našli obľubu u mnohých zákazníkov, ktorí sa k nim pravidelne a radi vracajú.

 

bidfood 2

 

Profesionálny tím

Profesionálny tím sa skladá z kuchárov, ktorí majú bohaté skúsenosti z medzinárodných kuchárskych súťaží i každodennú prax z najlepších slovenských a zahraničných reštaurácií či inštitucionálnej gastronómie. Vďaka tomu vedia zavádzať do praxe nové trendy a pristupovať k surovinám prakticky z pohľadu bežných kuchárov. Zároveň z vlastných skúseností poznajú reakcie skutočných zákazníkov – hostí reštaurácií. Častokrát príjmu pozvanie na workshop aj ich kuchárski kolegovia zo zahraničia, napríklad z Čiech, Talianska alebo Nového Zélandu.

 

bidfood 3



Workshopy v Novom Meste nad Váhom prebiehajú pod vedením Jána Dudu (na fotke vľavo), ktorý je šéfkuchárom spoločnosti Bidfood a prezidentom Euro-Toques Slovakia. Workshopy v Prešove zastrešuje Marek Madzik (na fotke vpravo), šéfkuchár spoločnosti Bidfood a držiteľ certifikátu pre akreditovaného komisára WACS.

Na svojich workshopoch účastníkom poskytujú množstvo informácií a inšpirácií, ktoré vedia následne využiť vo svojich prevádzkach.

Varenie prebieha vo dvojiciach, kde si účastníci pod dohľadom kuchárov samostatne pripravujú menu. K dispozícii majú kompletne vybavený stage na varenie, vrátane zástery, surovín a gastrozariadení. Po ukončení varenia dostanú certifikát o absolvovaní a recepty s presnými kalkuláciami.

 

bidfood 1

 

Ak sa chcete presvedčiť sami a dozvedieť sa niečo nové, navštívte web stránku www.gastrostudio.sk, kde sú pravidelne zverejňované nové termíny inšpiratívnych workshopov.