Kúsok pravého Stredomoria v centre Bratislavy. So všetkými vôňami, chuťami a zážitkami na jazyku. Marrea je predajňa v bratislavských Nivách plná jedinečných potravín, ktoré vás prenesú na brehy Stredomoria.

 

Marrea_stredomorské potraviny, NIvy_tapas

 

Krajiny okolo Stredozemného mora majú jedno spoločné. Zakladajú si na dobrom jedle, kvalitných surovinách a gurmánskych zážitkoch. Parmezán, mozzarella, ricotta, prosciutto, mortadela, ale aj iskrivé prosecco a voňavá káva. Všetkých týchto dobrôt Stredomoria sa môžete nabažiť aj v Bratislave.

Majiteľka obchodu so stredomorskými potravinami Andrea Ďuríková si splnila svoj sen. Pozýva do Marrey, kde si môže každý užiť hodinovú dovolenku.

„Stredomorie pre mňa znamená dovolenku, voľnosť, pohodu, príjemné prostredie a dobré ľahké jedlo. Jednoduchá príprava, ľahkosť v žalúdku a príjemná atmosféra. Nie je nič inšpiratívnejšie ako stredomorská kuchyňa. Spojíte v nej dva, tri sortimenty, pridáte olivový olej a máte nezabudnuteľný pôžitok,“ poznamenala milovníčka dobrého jedla.

 

Marrea_stredomorské potraviny, NIvy_tapas_Andrea Ďuríková

 

Taliansko, Grécko, Španielsko, Chorvátsko, Francúzsko, Egypt, Maroko, Turecko. To je len niekoľko krajín, ktoré obmýva Stredozemné more, majú veľmi špecifický vzťah k jedlu a ich potravinárske produkty sa objavujú v ponuke obchodu na bratislavských Nivách.

„U nás prevažujú syry ako pecorino, parmezán, gouda, chedar, kozie syry. Zameriavam sa na byvolie výrobky ako mozzarella, ricotta, maslo. Neodmysliteľnou súčasťou sú aj plesňové syry, sušené šunky ako talianske prosciutto, chorvátsky pršút, španielsky jamon, mortadela, talianska šunka. A keď milujete taliansku kuchyňu prídete si na svoje, nájdete cestoviny pestované v zemi bez pesticídov, pestá, ale aj rôzne pasty, dipy, olivové oleje. Nechýbajú ani olivy, sušené paradajky. Koreninám venujeme značnú časť pozornosti zákazníka, nakoľko dovážame úplne čerstvé a zmesi si miešame sami, takže sú jedinečné. Výber alkoholických a nealkoholických vín, prosecco, šampanské. Značky ako Primitivo, Valdobbiadene, Ilauri, Pierre Chavin… Sladkosti ako figový a datľový chlieb či obyčajné želé cukríky,“ vymenovala aspoň časť zo svoje chutnej ponuky Andrea Ďuríková.

 

Marrea_stredomorské potraviny, NIvy_tapas_Andrea Ďuríková_grazing box

 

Marrea to je aj posedenie pri kvalitných nápojoch a lahôdkach. Zastaviť sa môžete na taliansku kávu, ale i čapované frizzante, miešané nápoje, rumy z francúzskej a španielskej kolónie a domácu limonádu. A ešte čosi. Andrea Ďuríková dáva do pozornosti ich tapasy.

„Tapas dostanete na tácke buď podľa vášho výberu, alebo sa necháte nami prekvapiť. So sebou vám nabalíme grazing box. Viete si zobrať ochutnávku iba v kornúte, alebo krabičke. Nie je problém pribaliť poháre s proseccom. Pre tých čo nechodia na Nivy, ponúkame náš sortiment na objednávku cez internet a expedujeme cez Wolt priamo k zákazníkovi. Grazing box môže byť pre jedného, dvoch, štyroch… Viete si ho zobrať domov, keď vám príde návšteva, viete s tým potešiť zaujímavou večerou manžela či manželku a priateľov. Stačí otvoriť a ponúknuť,“ upozorňuje Andrea Ďuríková na ich produkt a podotýka, že zabezpečujú aj catering na rôzne eventy, stretnutia, porady alebo firemné akcie.  

 Marrea_stredomorské potraviny, NIvy_tapas_II

Marrea_stredomorské potraviny, NIvy_tapas_Andrea Ďuríková

 

Text: BK
Foto: Marrea
Viac na: www.marrea.sk