Exkluzívny extra panenský olivový olej z Grécka, vynikajúce olivy, korenie, ale aj horský čaj a javorový sirup. Olivový raj prináša Slovákom tie najkvalitnejšie výrobky len od poctivých a overených producentov a s chuťou, ktorá ich prekvapí.

 

olivovyraj.sk_exkluzívne olivové eleje z Grécka

 

Ako keby sa ocitli priamo v raji rozmaznávaní nepoznanými chuťami a vôňami. Presne tak si pripadali manželia Belanskí so svojimi troma synmi, keď sa vydali do Grécka na výpravu za olivovým olejom.

Zdravý životný štýl s aktívnym pohybom, otužovanie, saunovanie, ku ktorému patrí zdravá a chutná strava patrili aj pred týmto zážitkom k prirodzenej výbave tejto košickej rodiny. No návšteva miesta, kde je možné ochutnať potraviny v ich prirodzenej podobe, s nečakanou škálou chutí a vypestované v biokvalite, na nich zanechalo taký dojem, že ho chceli dopriať aj ďalším fajnšmekrom.

Monika Belanská tvrdí, že myšlienka založiť firmu prišla spontánne asi pred piatimi rokmi. „Od jednej kamarátky sme dostali na ochutnanie extra panenský olivový olej, ktorý bol kvalitatívne a chuťovo niekde úplne inde ako to, čo sme doteraz poznali z pultov našich obchodov. Na otázku, čo to je za olej a ako sa k nemu dostala, prišla odpoveď, že je to olej z Grécka od jedného miestneho producenta. A tu vzniká základný kameň našej firmy. Spoznali sme skvelý produkt, mali sme dokonca aj kontakt na gréckeho producenta a najsilnejšiu motivujúcu myšlienku, dopriať radosť z toho olivového oleja okrem nás aj ďalším ľuďom na Slovensku. A tak sme objednali prvú várku olivového oleja, ktorú sme následne distribuovali medzi našich kamarátov a známych,“ vracia sa na začiatok príbehu eshopu olivovyraj.sk jeho majiteľka.

 

olivovyraj.sk_exkluzívne olivové oleje z Grécka_rodina Belanská

 

Samé pozitívne ohlasy od konzumentov, ktorí ochutnali tento exkluzívny extra panenský olivový olej, posunuli rodinu ešte ďalej. Rozhodli sa spontánne vycestovať a navštíviť lokalitu, kde sa olej vyrába a najmä spoznať ľudí, ktorí za týmto výrobkom stoja. Tu stretli skvelých ľudí s rovnakou krvnou skupinou a zažili nádherných päť dní v inšpiratívnom gréckom prostredí.

Už nebolo cesty späť. A tak začali na Slovensko dovážať exkluzívny extra panenský olivový olej získaný z olív výlučne mechanickými spôsobmi, za kontrolovaných teplotných podmienok, ktoré nijako neovplyvňujú jeho vlastnosti a delikátnu chuť. Tento mimoriadny olej je lisovaný z dvoch odrôd olív – Koroneiki a Manaki, ktoré rastú v oblasti Argolida na Peloponézkom polostrove v Grécku. Manaki dáva oleju jeho ovocnosť a plnosť, Koroneiki výraznú vôňu a jemne pikantný dozvuk.

 

olivovyraj.sk_exkluzívne olivové oleje z Grécka_plechovka

 

Olej sa predáva pod značkou GEMMA. Pod jeho výrobu sa podpisuje Anastasios Kostouros. „Je to človek, ktorý sa produkcii olivového oleja venuje celý život. Už len počuť ho rozprávať o tejto téme je zážitok, no a potom tá chuť finálneho produktu. Čiže ten olej je v prvom rade výnimočný človekom, ktorý ho s láskou a so skúsenosťami vyrába a samozrejme aj jedinečným slnečným gréckym prostredím, v ktorom má základná surovina – olivy - ideálne podmienky. Nie náhodou je olivovník v Grécku považovaný za svätý strom,“ hovorí o olivovom oleji s nadšením Monika Belanská.

GEMMA je vhodný tak na studenú, ako aj na teplú kuchyňu. Má delikátnu chuť s jemným horkastým a pikantným dozvukom. Je lisovaný za studena, za prísne kontrolovaných podmienok, bez zahrievania, či pridávania vody. Filtruje sa prirodzene, sediment sa usádza na dne veľkých tankov, do ktorých sa uskladňuje čerstvý olej.

 

olivovyraj.sk_exkluzívne olivové oleje z Grécka_bylinky

 

K oleju pribudli aj ďalšie špecialitky, ktoré majú svoj pôvod na Peloponézskom polostrove. „Práve cez olejára Anastasiosa Kostourosa sme sa zoznámili s producentmi byliniek, koreniniek a zaradili sme do našej ponuky oregáno, bazalku, majoránku a iné sušené dobroty, ktoré pestuje partia nadšencov v čistom horskom prostredí. Takisto sme nadviazali spoluprácu s producentom rôznych druhov olív, vrátane najznámejších gréckych kalamata. Sme veľmi radi aj za možnosť ponúkať zákazníkom jeden z najkvalitnejších javorových sirupov od kanadskej rodinnej firmy Bernard,“ opísala ponuku na eshope olivovyraj.sk Monika Belanská.

Práve tieto výnimočné produkty môžu niekomu urobiť radosť vo forme vianočných balíčkov, ktoré si môže milovník dobrého a zdravého jedla aj vyskladať podľa vlastných predstáv.

 

olivovyraj.sk_exkluzívne olivové oleje z Grécka_vianoce

 

Text: BK
Foto: olivovyraj.sk
Viac na: olivovyraj.sk