Deti ich zbožňujú, no na rozdiel od iných sladkostí si nemusíte nič vyčítať, keď im takúto dobrotu ponúknete. Medové lízanky beeLOL sú originálne a zaručene z prírodných surovín.

 

beelol_líazanky a cukríky

 

Lízanky a dnes aj cukríky na báze medu priniesla na trh Romana Machová. Po dvadsiatich rokoch úspešnej kariéry v priemysle a so štyridsiatkou na krku si uvedomila, že chce, aby po nej zostala zmysluplná stopa. Svoj potenciál videla vo výrobe.

Romanu spojil osud s lízankami asi pred jedenástimi rokmi, keď prechádzala vo veľkom supermarkete s nákupným vozíkom medzi dvomi regálmi s trvanlivými sladkosťami. Vtedy jej pohľad spočinul na kútiku s cukrovinkami.

„Všetky cukríky aj lízanky a aj ich plastové obaly pútali nekonečným spektrom farieb. Prišlo mi ľúto, že musia naše deti konzumovať toľko chémie a že všetky tieto plasty skôr či neskôr zaťažia životné prostredie. Vrátila som sa domov, trochu som pogúglila a ešte v ten večer som sa pustila do skúšania prvých „prírodných“ receptúr,“ vrátila sa na úplný začiatok úspešného príbehu cukroviniek beeLOL Romana Machová.

 

web lizanky uzky

 

Od začiatku bola unesená ideou, že jej lízanky budú zložené z čisto prírodných ingrediencií. Dovtedy totiž v obchodoch neboli cukrovinky, ktoré by neobsahovali umelé látky. A tak skúšala a potom vylepšovala vlastnú receptúru. Okrem toho, že na trh priniesla prírodnú alternatívu k dofarbovaným a zakonzervovaným cukrovinkám, potrpí si na absolútnu šetrnosť celého výrobného procesu k životnému prostrediu.

„V súčasnosti naša jedinečnosť spočíva v obalovom riešení. Cukríky balíme výlučne do kompostovateľných obalov a uzavierame ich unikátnym bezodpadovým spojom. Postupne prechádzame od 100% recyklovateľných obalov na kompostovateľné eko-obaly aj v segmente lízaniek. Všetky produkty ponúkame aj v bezobalovom prevedení,“ podčiarkla zakladateľka cukrovinkovej fabriky na ekologické nastavenie produkcie.

Postup výroby medových lízaniek aj cukríkov je rovnaký. Základnú sirupovú zmes tvorí nerafinovaný trstinový cukor, med a čerstvá citrónová šťava. Do tejto zmesi na konci technologického postupu pridávajú v trnavskej výrobni sušené bylinky, ovocie alebo koreniny. Horúcu zmes potom rozlejú do foriem, nechajú stuhnúť a zabalia.

„Celoročne sa najlepšie predávajú jahodové, malinové a čisto medové lízanky. Cukríky podliehajú sezónnosti. V zime sa nám dobre míňajú šalviové, škoricové, zázvorové a Originál. Naopak, v lete sa lepšie predávajú levanduľové, s medovkou a s citrónovou kôrou,“ vysvetlila šéfka cukrovinkovej manufaktúry s tým, že dokážu vyrobiť cukríky aj lízanky s receptúrou podľa želania zákazníkov.

„Takto vyrábame napríklad čili cukríky z korenia, ktoré nám poskytnú niektorí naši klienti. Máme tiež zákazníkov, ktorým vyrábame cukríky a lízanky z ich vlastného medu. Rovnako dokážeme prispôsobiť obalové riešenie na mieru podľa želania zákazníkov.“

 

beelol_líazanky a cukríky_med



Cukríky a lízanky so značkou beeLOL sa dajú kúpiť v kamenných obchodoch s výrobkami so zdravou výživou, v bio-obchodoch, ale aj v niektorých slovenských obchodných reťazcoch.

Kompletnú ponuku cukríkov a lízaniek, vrátane aktuálnych kampaní a akcií nájde zákazník na eshope www.beelol.eu. „Blížia sa vianočné sviatky a tie momentálne dominujú na našej stránke. Nezabúdame ani na narodeninových, či meninových oslávencov, najlepších starkých, kolegyne a kolegov. Každý si nájde u nás medové potešenie alebo prekvapenie, po akom túži,“ uzavrela Romana Machová.

 

beelol_líazanky a cukríky_prírodné
beelol_líazanky a cukríky_II

Text: BK
Foto: beeLOL
Viac na: www.beelol.eu