Keď sa v roku 2012 objavila na pultoch obchodov po prvýkrát slovenská značka zdravých potravín Ribeira, do boja o priazeň zákazníkov vstúpila s tromi produktmi. Z prvých troch výrobkov ryže sa rodina značky Ribeira rozrástla už na 21 výrobkov. Okrem svetovej potraviny číslo jeden prináša banskobystrická spoločnosť KRUP na pulty predajní potraviny, ktoré boli roky základom jedálnička Slovákov: strukoviny, jačmenné krúpy, či mak.

 

ribeira slovenské výrobky_strukoviny_ryža

 

Vsadili na kvalitný a chutný produkt s vysokými nutričnými hodnotami, ktorý dnes odráža záujem verejnosti o zdravú stravu. Značka Ribeira sa orientuje na výrobky zdravej výživy, pričom uprednostňuje plodiny vypestované na slovenských poliach. Prerazili s ryžou, no dnes okrem tradičných strukovín balia aj napríklad obľúbenú červenú šošovicu, fazuľu mungo, či adzuki.

„Rozhodujúce sú pre nás požiadavky spotrebiteľov, portfólio značky Ribeira rozširujeme o to, čo fanúšikovia zdravej výživy na Slovensku hľadajú. Vnímame svet s otvorenými očami, diskutujeme, načúvame a hľadáme ďalšie možnosti ako obohatiť raňajky, obedy, večere alebo len pochutiny ako také. Vsádzame na dlhšiu, ale poctivú cestu. Pretože úspech nemeriame počtom predaných balení, ale počtom zákazníkov, ktorí automaticky siahnu po Ribeire,“ odhaľuje filozofiu prémiovej značky výrobkov najvyššej kvality majiteľ spoločnosti KRUP Peter Grochola.

Tvrdí, že za tie roky, počas ktorých budovali svoju firemnú identitu, pochopili, že majú aj svoju spoločenskú zodpovednosť. Aj preto posledných päť výrobkov v portfóliu má slovenský pôvod a plodiny nakupujú priamo u farmárov. „Podarilo sa nám nájsť pár pestovateľov, ktorí sa s nami pustili do projektu obnovenia pestovania strukovín na Slovensku aj bez štátnej podpory a veríme, že ich bude stále viac. Vďaka nim môžeme pod značkou Ribeira ponúkať slovenský hrach, šošovicu, jačmenné krúpy, mak,“ podotkol Peter Grochola.

Nákup surovín u farmárov umožňuje výrobcovi dlhodobo garantovať kvalitu výrobkov a zabezpečiť stálu dostupnosť na pultoch predajní. Spoločnosť navyše svoje výrobky sama spracováva vo vlastnom mlyne v Huli a balí vo vlastnej baliarni v Nitre. „Je to síce náročné, ale iba takto môžeme mať kvalitu surovín pod našou úplnou kontrolou. Celý proces spracovania a výroby výrobkov značky Ribeira je okrem kontroly našim vlastným oddelením kvality kontrolovaný aj nezávislými auditormi a sme držiteľmi certifikátov IFS Food a FSSC 22000,“ pochválil sa majiteľ potravinárskej spoločnosti.

 

Ribeira Pohánka_slovenské výrobky_strukoviny_ryža

 

Niet sa čo čudovať, že aj na Slovensku sú najpredávanejšími výrobkami značky Ribeira výrobky z ryže. No potešujúci je trend nárastu predaja strukovín. Stále viac sa objavujú na tanieri všetkých, ktorí chcú žiť zdravo.

„Slováci sa vracajú ku častejšej konzumácii strukovín ako výživovej náhrady mäsa, čo je celosvetový trend. Strukoviny sú zdravšou, lacnejšou, ekologickejšou náhradou mäsa už nie iba pre vegetariánov a vegánov, ale aj pre veľa bežných spotrebiteľov,“ vysvetľuje trendy v stravovaní Peter Grochola s tým, že Slováci okrem receptov tradičnej slovenskej kuchyne radi experimentujú a skúšajú rôzne exotické jedlá. „Najmä mladšia generácia fungujúca na sociálnych sieťach rada skúša nové recepty, ktoré ich zaujali na webe. Značka Ribeira podporuje prostredníctvom sociálnych sietí záujem o niečo nové najmä podporou influencerov, ktorí sa venujú zdravej výžive. Zdravá výživa ponúka obrovský priestor na inovácie a rozširovanie sortimentu a my chceme prispieť svojou troškou ku podpore zmeny stravovacích návykov Slovákov a snahe žiť a byť zdravší.“

Sortiment chutno-zdravých výrobkov prémiovej značky Ribeira by sa mal ešte v tomto roku rozšíriť o ovsené vločky a v budúcom roku ďalších minimálne päť výrobkov.

 

výrobky Ribeira Krup

 

Text: BK
Foto: KRUP
Viac na: ribeira.sk