Mnohí z nás si ranné prebudenie bez kvalitnej a voňavej šálky kávy nevedia ani len predstaviť. Horúci nápoj v porcelánovej šálke zohreje naše dlane, vybičuje nás svojou arómou a najmä pohladí naše chuťové poháriky. Horká, jemne zamatová, hodvábna, každý preferuje inú chuť, ale na kvalitu si potrpíme všetci.

 

caffeitaliano najkvalitnejsia talianska kava 1

 

Dlhoročným distribútorom tej najkvalitnejšej talianskej kávy pre segment Horeca, ale aj pre domácnosti a kancelárie, je na Slovensku spoločnosť CaffeItaliano. Široký výber rôznych druhov káv, rýchla dodávka a spoľahlivosť sú hlavné atribúty spoločnosti. Už len potešiť naše jazýčky niektorou z ponúkaných lahôdok.

 

caffeitaliano talianska kava az ku vam 2

 

La Tazzad´oro - výber tých najvzácnejších kávových zŕn

Značka La Tazzad´oro sa špecializuje na tie najcennejšie druhy káv pestované na plantážach Južnej Ameriky a Indie. Príbeh značky sa začal v roku 1938, kedy si manželia Giuseppe a Carmela otvorili prvú pražiareň kávy v meste Cagliari na Sardínii. Odvtedy sa ich kávy tešia mimoriadnej obľube nielen v Taliansku ale aj v mnohých ďalších krajinách sveta. Z tých najobľúbenejších spomenieme kávu Miscela D´oro, ktorá je veľmi aromatická a ideálna pre milovníkov tradičného silného talianskeho espressa.

 

caffeitaliano la taza d oro 3

 

Tostini - keď sa stretnú skúsenosť a talent

Prvá generácia tejto značky sa zrodila v malom meste provincie Salerno. Za svoje poslanie si zobrali šírenie kultúry talianskej kávy do všetkých kútov sveta, s cieľom zachovania hodnôt starodávnych tradícii talianskej Kampánie a pravého talianskeho espressa. Zo širokého portfólia vyberaných káv spomenieme Tostini Miscela Max - kávu pre znalcov s vycibrenou chuťou. Príjemná kyslosť je v tomto prípade umocnená triumfom sladkých aróm a bohatou crémou. V jej chuti sa dajú jasne rozoznať tóny čokolády a hrozienok. Oproti tomu Tostini Miscela Cremoso zahaľuje svojou úžasnou chuťou v intenzívnom tele nápoja a crémy s kompaktnou textúrou. 

 

caffe italiano tostini 5

 

Saicaf - značka pochádzajúca z najkrajšieho talianskeho regiónu

V jednom z najkrajších regiónov Talianska, v apúlijskom hlavnom meste Bari sa pred viac ako 90 rokmi začal písať príbeh tejto značky. Značka sa riadi heslom, že "dobrá káva" nie je len tá, ktorú cítite, vidíte či pijete. Je výsledkom celého procesu počínajúc voľbou rastliny, na ktorej káva vyrastá, spoločne s miestom, na ktorom sa pestuje a pokračujúc výberom správnej zmesi a metódy praženia. Zo značky Saicaf je obľúbenou Saicaf Bar - vyvážená zmes kávy Arabica z Peru a Brazílie s vietnamskou Robustou. V silnej chuti sa objavujú chute čokolády i sušeného ovocia. Táto káva nie je kyslá. Saicaf Elkafe je 100% robustou, ktorá je ideálna na prípravu krémového espressa pre dokonalé ráno.

 

caffeitaliano saicaf zrnkova kava 4

 

Viac informácií: www.caffeitaliano.sk