Skvele chutia, vyvolávajú príjemné emócie a nesú v sebe pečiatku Slovenska. S čokoládami, či čokoládovými balíčkami od Čokodaru potešíte niekoho výnimočného hneď dvakrát. Chuťou poctivej ručne vyrábanej čokolády, po ktorej zostane trvalá spomienka v originálnom obale.

 

Čokodar_slovenska čokoláda

 

Hádam niet človeka, ktorému by nechutila čokoláda. Už samotná tabuľka prináša pôžitok, energiu a zvyšuje chuť do života. Slovenská rodinná firma z Prešova k už aj tak dokonalej chuti čokolády pridáva ešte ďalšiu hodnotu. Balenie, ktoré má samo osebe umeleckú hodnotu. Toto spojenie je tak dokonalým darčekom na každú príležitosť.

Zuzana Nehilová zo spoločnosti Čokodar láka na svoje čokolády aj tým, že obal alebo ozdoba na obale zostane na pamiatku aj potom, čo sme už dávno zabudli na fantastickú chuť čokolády.

Čokokolády z Čokodaru podporujú šikovných Slovákov, ktorí sa podieľajú na výrobe produktu ako celku.

„Na výrobu svojich produktov si vyberáme výhradne malých slovenských výrobcov s veľkým srdcom, ktorých remeslo je pre nich súčasne životným poslaním a vášňou. Vraciame slovenským výrobkom hrdosť, zviditeľňujeme um šikovných remeselníkov,“ poukázala Zuzana Nehilová.

 

Čokoláda suvenír

 

Tvorivý tím z Čokodaru vymýšľa originálne čokoládové tabuľky i darčekové balenia, ktoré spájajú zaujímavé kombinácie chutí čokolády vyrábaných na Slovensku. Od začiatku bolo ich cieľom dať bežnej čokoláde čosi navyše. Pridanú hodnotu v podobe emócie.

„Príbeh Čokodaru sa začal písať v momente, keď sme si uvedomili, že na slovenskom trhu chýbajú čokolády s odkazom nahradzujúcim slová. Nie každý je dobrým rečníkom a preto je dobré mať poruke čokoládu, ktorá to povie za vás,“ rozhovorila sa Zuzana Nehilová o počiatkoch hľadania svojej cesty za snom.

 

Čokodar_slovenska čokoláda_II

 

Priznala, že cesta Čokodaru sa začala sladkým opojením, keď sa zdalo že nič nie je nemožné a všetko bude do seba zapadať ako voňavé pralinky do bonboniéry. Najskôr však bolo treba nájsť čokoládu, ktorá prejde ich náročnými kritériami.

„Nakoľko našou hlavnou ambíciou bolo vytvoriť čisto slovenský produkt, potrebovali sme nájsť na spoluprácu slovenskú čokoládovňu, kde by bol vytvorený priestor na podporu nášho čokoládového sna. Po pár rokoch spolupráce s veľkou prestížnou firmou sme si uvedomili, že toto nie je naša cesta, že potrebujeme nájsť partnera s väčším záujmom na spoločnom cieli. Vtedy sme začali spoluprácu s malou rodinnou firmou Alma čokolády, ktorá nám vyhovuje ako výrobou kvalitnej poctivej čokolády, tak aj ľudsky,“ pochválila sa majiteľka spoločnosti.

 

Čokodar_slovenska čokoláda_III

 

Na výrobkoch od Čokodaru nájdete nielen úsmevné, ale aj zimomriavkové odkazy. „Do našich čokolád s dušou sme zapojili aj slovenských remeselníkov vyrábajúcich keramické alebo drevené ozdoby, ktoré tiež zdobia naše čokolády. Jedným z posledných našich nápadov je čokoláda, pri ktorej je zakomponovaná magnetka podľa výberu zákazníka – či je to hrad, hotel, mesto alebo dedinka,“ predstavila Zuzana Nehilová novinku.

 

FB IMG 1618493522751

Čokodar_slovenska čokoláda_IV

 

Text: BK
Foto: Čokodar
Viac na: www.cokodar.sk