Rum Blue Stamp pochádza z exotického ostrova Maurícius. Bol však vyrobený a vydaný v limitovanej edícii pre Slovensko v spolupráci so slovenskou distribučnou spoločnosťou Corner & Co. Krátko po jeho uvedení na trh zbiera významné úspechy z renomovaných svetových súťaží.

 

rum blu stamp 1

 

V marci a apríli sa konali dve prestížne svetové súťaže, ktoré oceňujú kvality tých najlepších destilátov - World Rum Awards a San Francisco Spirits Competition. Maurícijsky rum Blue Stamp, ktorý bol vytvorený na podnet slovenskej spoločnosti Corner & Co a Spiritplanet.sk, získal ocenenia na obidvoch súťažiach. Na prvej menovanej získal v apríli striebornú medailu v kategórii Column Still Rum a na San Francisco World Spirits Competition (SFWSC) mu v marci odborná porota udelila bronzovú medailu v kategórii tmavých a zlatých rumov.

 

rum blue stamp 2

Ocenený rum pochádza z ostrova Maurícius, bol však vyrobený a vydaný v limitovanej edícii pre Slovensko.

San Francisco Spirits Competition je jedna z najprestížnejších a najvplyvnejších svetových súťaží destilátov a koná sa každoročne v San Franciscu už od roku 2000. Destiláty hodnotí 47 členná porota pozostávajúca z najrešpektovanejších a najskúsenejších odborníkov z tohto odvetvia. World Rum Awards sa koná každoročne v Londýne od roku 2013 a rumy hodnotí dvanásťčlenná porota, ktorej predsedá Peter Holland.

 

rum blue stamp 3

Každá fľaša nesie jedinečné číslovanie a podpis svojho tvorcu.

Rum bol vytvorený Fredericom Bestelom - Master Blenderom slávnych rumov pochádzajúcich z ostrova Maurícius. Každá fľaša nesie jedinečné číslovanie a Fredericov podpis. Získava sa destiláciou melasy z cukrovej trstiny dopestovanej výlučne na ostrove. Následne zreje v sudoch z Južnej Afriky, v ktorých predtým odpočívali rôzne fortifikované vína. Tie mu dodávajú arómy amerického duba a sladký záver portského a sherry.

Blue Stamp je výnimočný svojou jemnou arómou sušeného ovocia v kombinácii s praženými makadamovými orechmi. Blue Stamp si zachováva osobitý charakter a reprezentuje oblasť svojho pôvodu. Pri jeho tvorbe sa Frederic zameral na vytvorenie odlišnej chute, ktorá si svojou jedinečnosťou získala hodnotiteľov súťaže SFWSC.

 

rum ocenenie   ocenenie2

 

Rum Blue Stamp nesie meno po poštovej známke Modrý Maurícius, ktorá je považovaná za klenot filatelistického sveta. Názov rumu je aj zárukou kvality, pod ktorú sa podpisuje pečať tvorcov a zároveň je výnimočný, tak ako slávna známka Modrý Maurícius.