Domáce údeniny z vlastnej udiarne, klobásy podľa receptúr starých otcov, výrobky s vysokým podielom mäsa, ale aj bezéčkové produkty, alebo šunky bez pridanej chémie a alergénov. Mäsovýroba CIMBAĽÁK aj v súčasnosti vyrába naplno a ich mäsové výrobky sú vhodné aj na dlhodobé na uskladnenie v domácich špajzách.

 

11710010 393744487492964 2699416367758891618 o

 

Konateľ spoločnosti CIMBAĽÁK s.r.o. Juraj Cimbaľák je so spracovaním mäsa spojený už štyri desiatky rokov. Ešte pred revolúciou pracoval na pozícií vedúceho predajne mäsa vo Svidníku. Jeho vzťah k mäsovýrobe, dlhoročná prax a skúsenosti ho po zmene režimu predurčili k tomu, aby sa mäsiarstvu venoval naplno.

Dnes v nových priestoroch v Bardejove zamestnávajú 140 zamestnancov a z ich výrobných liniek vychádza 180 druhov mäsových výrobkov.

 

19 126

 

Spoločnosť CIMBAĽÁK zásobuje veľké obchodné reťazce, hotely, školy, škôlky, potraviny a časť produkcie dokonca vyváža za hranice Slovenska do Českej republiky a Maďarska.

Výrobný program firmy CIMBAĽÁK s.r.o. je široký. „Od mäkkých mäsových výrobkov, cez tepelne opracované mäsové výrobky, solené mäsa, šunky až po tepelne neopracované mäsové výrobky. Ponúkame tiež chladené a mrazené bravčové, hovädzie a hydinové mäso. Z našich výrobkov si vedia vybrať aj nároční zákazníci. Veľký dôraz kladieme na klientov zo sektora HoReCa,“ upozorňuje vedenie firmy a dodáva, že gastrozariadenia tvoria na ich obrate približne 42 %.

Masovýroba CIMBAĽÁK distribuuje do obchodnej siete a gastrozariadení okrem výsekového mäsa najmä výrobky s vysokým podielom mäsa. Ide predovšetkým o produkty s vysokou kvalitou, ktorých tradícia je postavená na receptúre. Výrobky sú zatriedené do niekoľkých tovarových skupín.

 

19 137

 

Prvou sú párky. Spoločnosť CIMBAĽÁK dodáva koktailové párky ako sú Frankfurtské párky, Šariš párky kokteilové a Debrecínske párky. Druhou tovarovou skupinou sú klobásy, najpredávanejšou do gastra je Cimbaľák klobása a Dedova klobása. Treťou tovarovou skupinou sú tepelne neopracované mäsové výrobky, medzi ktoré patrí napríklad Kráľovský uherák, Chorizo a sú vhodné najmä pre studenú kuchyňu. Štvrtú skupinu tvoria šunky ako Karpatská šunka, Prešovská šunka, Pražská šunka a údené mäsá. Ďalšou skupinou sú tepelne opracované mäsové výrobky a poslednou tovarovou skupinou sú varené mäsové výrobky napríklad tlačenky a jaternice.

„Je veľmi dôležité zdôrazniť, že celý sortiment výrobkov do gastrozariadení sa mení podľa ročného obdobia. Sortiment našich výrobkov je podstatne širší a záleží na konkrétnom zákazníkovi, aké výrobky preferuje. V súčasnosti sa do popredia dostávajú výrobky z rady bez ,,E“,“ upozorňujú na trendy v bardejovskej mäsovýrobe.

 

10013380 235757029958378 7018912633782636413 o



Na požiadavky zdravého stravovania zareagovali v spoločnosti CIMBAĽÁK tak, že vyvinuli rad produktov bez pridaných syntetických farbív, dusitanov, fosforečnanov, ktorú postupne rozširujú. Prevažná väčšina výrobkov je bez obsahu alergénov. V portfóliu má Mäsovýroba CIMBAĽÁK aj Karpatský program, ktorý zahŕňa prémiové výrobky s vysokým podielom mäsa.

„Tým, že máme vlastnú rozrábku mäsa, ktorá je v prevádzke od nedele do štvrtka, vieme dodávať čerstvo rozrobené mäso podľa požiadaviek odberateľov. Spolupracujeme s bitúnkami na Slovensku a v Čechách. Naša spoločnosť má udelený certifikát IFS, ktorý je každoročne obnovovaný, takže spĺňame prísne požiadavky tejto normy,“ obhajuje Mäsovýroba CIMBAĽÁK ich firemnú filozofiu zameranú na čerstvosť.

 

19 133

 

Text: BK
Foto: Mäsovýroba Cimbaľák
Viac na: www.cimbalak.sk