Kreativitou v profesionálnej kuchyni môžeme rozumieť mnohé, od voľby rozličných surovín, cez netradičný servis, až po kombináciu pestrých a zaujímavých chutí. Produkty prémiovej rady Chef Club sú kvalitným prostriedkom k dosiahnutiu osobitosti v príprave tradičných i moderných pokrmov, ktorú zákazníci očakávajú. Niektoré z nich predstavujeme bližšie.
Smotana Crème Excellent do teplých i studených pokrmov
Delikátny smotanový krém s 25 % obsahom tuku je zmesou cmaru a rastlinného tuku s využitím na varenie i šľahanie. Smotana vylepší a zjemní chuť smotanových omáčok a je vhodná aj na zapekanie. Pri príprave šľahačky, kde dosiahnete vysoký a pevný nášľah s objemom po vyšľahaní až 4 l, odporúčame nariediť mliekom alebo vodou. Svojou stálosťou aj v kyslých pokrmoch a tiež v spojení s alkoholom – nezráža sa a neredne, je dobre redukovateľná – ideálna do moderných polievkových krémov, zeleninového pyré a ľahkých cestovinových pokrmov. Zachováva si stabilnosť vo vodnom kúpeli a v horúcich aplikáciách.
Grilované špeciality s bohatým chuťovým sprievodom
Chef Club ponúka inšpirácie aj pre obľúbené gril a steak koncepty. V zaujímavých chuťových kombináciách môžete použiť radu krémových a studených barbecue omáčok.
Krémové omáčky – priestor pre kreativitu a chuťové kombinácie
Využitie krémových omáčok Chef Club znamená, že základný produkt nemusí byť výsledkom, ale prostriedkom na dosiahnutie žiadaných gastronomických cieľov. Zušľachtením základov na omáčky cibuľovým základom, maslom a Smotanou Chef Club podtrhnete ich chuť i vzhľad. Napríklad zo Šípkovej omáčky, doplnenej Demi glace alebo Steakovej omáčky s červeným korením prevoňanej trochou čerstvého drveného korenia a trochou koňaku vzniknú jedinečné steakové omáčky. Taktiež hubovú steakovú omáčku vykúzlite kombináciou Hríbikového krému s malým podielom obľúbenej Hubovej omáčky z kuriatok a šampiňónov.
Studené barbecue omáčky
V našich podmienkach pomerne unikátna rada studených omáčok a marinád s autentickou chuťou, z ktorých si každý vyberie. K úspešnej BBQ omáčke sme uviedli Lousiana hot sauce - originálnu omáčku z kajenského korenia a octu na kuracie krídla, BBQ Honey chipotle s medom a údenými papričkami do burgerov alebo BBQ Sweet and Mild, vhodnú aj pre deti. Na marinovanie pečeného kolena či rebier odporúčame Pivnú marinádu a neodolateľnú chuť všetkých druhov mäsa získate použitím marinády Texas Ribs.
Novinky 2019
Kuchári sa tento rok mohli tešiť na niekoľko noviniek rady Chef Club, ktorými reagujeme na nové trendy. Jednou z nich je studená omáčka BBQ Sweet and Mild, ktorá svojou jemnou a sladkou chuťou dopĺňa ponuku studených omáčok na pečenie a grilovanie. Trend zdravého životného štýlu nasledujeme Himalájskou soľou bohatou na prírodné minerály. Intenzívnu chuť a vôňu húb v aktuálnej jesennej sezóne prinášame formou jedinečnej zmesi sušených húb ručne zbieraných v prirodzených lesoch.
Za najväčší benefit výrobkov Chef Club považujeme fakt, sa na nich podieľali samotní kuchári. Koncept Chef Club naviac reflektuje na potreby súčasnej prevádzky z hľadiska kvality, pestrosti ponuky, rýchlosti a ekonomiky.
Foto: Vitana Slovensko Food Service
Viac na: www.vitanafs.sk