V predaji je veľa druhov kvasenej kapusty, kde sa bežne pridávajú aj konzervanty a stabilizátory, či už z dôvodu zabránenia následného kvasiaceho procesu, čo spôsobuje nafukovanie sáčkov alebo aj z dôvodu nevyhnutnosti predĺženia záruky v obchodoch. Tieto konzervanty sú schválené legislatívou SR a kapusta často podlieha aj kontrolám zo strany RVPS.

výroba kapusty - galéria

Spoločnosť HORTI s.r.o. má však vo svojom portfóliu aj kvasenú kapustu PREMIUM, ktorá je úplne bez konzervantov.  Spoločnosť je jednou z najväčších a najmodernejších kvasiarni kapusty na Slovensku. Okrem výroby kvasenej kapusty sa zaoberá aj distribúciou ovocia a zeleniny.

 

 

HORTI Premium kvasená kapusta - Vyrobená na Slovensku

 

Účelom spoločnosti je produkovať tú najkvalitnejšiu kvasenú kapustu so skutočne výnimočnou chuťou, ktorú si vôbec v obchodoch môžete kúpiť. Ak si raz kúpite túto kapustu, nebudete kupovať už inú. 

V ponuke spoločnosti nájdete 0,5 kg a 1 kg sáčky, 3kg vedierka, 5 kg vedierka, 10 kg vedrá, nálev z kvasenej kapusty pod názvom "JUŠKA" v 1 l balení a tiež prémiové produkty bez konzervantov, ako je už vyššie spomínaná 1 kg kvasená kapusta Premium,  ale aj JUŠKA – šťava z kvasenej kapusty 500 ml a JUŠKA - šťava z kvasenej kapusty so zázvorom 500 ml.

 

kap

  

Na výstave DANUBIUS GASTRO mohli návštevníci ochutnať pravú chuť kvasenej kapusty a jušky bez konzervantov.

  

Kvasená kapusta ako liek
O zdravotných účinkoch kvasenej kapusty sa vie už dávno. Kyslá kapusta dokáže významne posilniť obranyschopnosť organizmu. Je významným zdrojom vitamínov a minerálov. Okrem toho, sa považuje za prírodné probiotikum, pretože obsahuje laktobacily . Dokonale prečistí organizmus od všetkých škodlivín. Podporuje látkovú premenu, znižuje krvný tlak a zrýchľuje odvádzanie odpadových látok z tela. Kyslá kapusta aktivizuje imunitný systém v boji proti vírusom a baktériám. Nie je však úplne vhodná pre osoby trpiace ochorením štítnej žľazy, žlčníka, pankreasu a silnej histamínovej intolerancii.

 

Fotka HORTI-Chuť zdravia.

 

Kapustová voda
Firma okrem kvasenej kapusty zaviedla do predaja čistú šťavu z kvasenej kapusty v 0,5 l fľašiach bez konzervantov a tiež s pridaním zázvoru. V tomto prípade nejde o akúsi napodobeninu, či zázvorovú arómu, ale o poctivo odšťavený zázvor, ktorý má tiež úžasne pozitívne účinky na naše zdravie.  Kapustová šťava čistí a detoxikuje organizmus. Obsahuje najmä probiotické baktérie, ktoré pomáhajú udržať dobrú funkciu hrubého čreva a tým predchádzať zápche. Je vhodnou alternatívou aj pri odstraňovaní škodlivín  z tela, zápche a slabej činnosti čriev.

 

Veľký výber ovocia a zeleniny
HORTI sa okrem výroby kyslej kapusty  venuje aj distribúcii čerstvého ovocia a zeleniny. Pôsobia hlavne na východe a severe Slovenska, avšak nemá problém obslúžiť tiež zákazníkov mimo uvedeného regiónu, využitím logistických centier . Spoločnosť HORTI má pre svojich zákazníkov pripravený vždy čerstvý a široký výber tých najkrajších a najchutnejších produktov. Rozmanitý sortiment určite uspokojí Váš dopyt a zaručí spokojnosť aj Vašich zákazníkov. Pre gastro zariadenia, ako sú hotely, reštaurácie a kuchyne sú tiež v ponuke balené čistené zemiaky a taktiež balená čistená zelenina, či už v celku alebo krájaná podľa potreby. Tento sortiment si spoločnosť vyrába a balí vo vlastnej výrobnej prevádzke v Košiciach.

 

 

 Keď máte radi ovocie a zeleninu, tak zvoľte HORTI s.r.o. .

 

.

Text: Lenka Drgoncová
Foto: Horti
Viac na: www.horti.sk