Vychutnajte si absolútne bezkonkurenčnú chuť pravej tequily.

 

 LRC6767

 

PADRE AZUL SUPER PREMIUM TEQUILA
Padre Azul - pravá tequila, ktorá sa vyrába v Mexiku. Každá fľaša tequily bola inšpirovaná mexickou kultúrou a dedičstvom. Je vyrobená z modrého Weber Agave, ktoré dozrieva najmenej osem rokov v tradičných peciach "Mamposteria" pri nízkych teplotách po dobu troch dní. Agáve sa pestuje vo Valles, v blízkosti mesta Amatitán. Destilácia je veľmi dôležitý proces. Vynikajúcu chuť samotnej tequile dáva tzv. srdce destilátu, keď sa pri destilácii odstráni úkvap a dokvap a zostáva len tá najlepšia časť tequily. Takto sa získava super prémiová tequila - na rozdiel od iných výrobcov, ktorí pre získanie väčšieho objemu výroby použijú nielen srdce destilátu. Samotná destilácia prebieha dvakrát a pri nízkej teplote, čím sa nespáli cukor a tequila získa jemnú vôňu.

 

shutterstock 187099124m

 

Proces zrenia je exkluzívny pre tequilu Reposado a Añejo. Prebieha v použitých dubových sudoch po americkom bourbone. Toto dodáva nápoju chuť a vônu škorice, karamelu a čokolády. Reposado zreje po dobu minimálne 8 mesiacov, Anejo zreje minimálne 18 mesiacov a Blanco sa po destilácii necháva 7 dní tzv. oddýchnuť. Jedinečné vlastnosti tequily Padre Azul z nej spravili nielen exkluzívny nápoj, ale boli aj odmenené na mnohých medzinárodných súťažiach sériou najvyšších ocenení. Padre Azul tak zaradili k najlepším destilátom na svete. Na slovenskom trhu je novinkou od roku 2018.

 

47061458 2241242659228613 6904852813919027200 o

 

Lebka je stredobodom mexických slávností, „El Día de los Muertos“, ktoré sú farebnou oslavou večného priateľstva. Ľudia nielen myslia na mŕtvych, ale oslavujú stretnutie s nimi na tomto a druhom svete. Uzáver v tvare lebky dáva poctu tejto starobylej mexickej tradícii. Každá fľaša je unikát, pretože je ručne fúkaná a zabalená do koženého obalu so šnurovaním podľa mexickej zápasovej masky. Týmto je poctou najslávnejšiemu luchadorovi „El Santo“. Názov "Azul" znamená "modrý" Weber agáve, z ktorého sa vyrába tequila, a meno "Padre" neznamená otec, ale cituje populárne mexické porekadlo "que padre", čo v preklade znamená výraz veselého vzrušenia, aké fantastické "alebo" aké nádherné ".

 

LRC 2572mm

 

Pravá tequila sa vyrába z modrého agáve. Ak je destilát urobený z akéhokoľvej agáve nazýva sa MezcalMezcal XIAMAN je vyrobený zo 100% vyváženej kombinácie agáve Espadin a divokej, veľmi unikátnej Tepextate v limitovanej edícii. Prvotriednu kvalitu mu udáva tradičná výroba nazývaná "artisanal". XIAMAN je vo fľaši, ktorú zaraďujeme k majstrovským kúskom. Na každej je totiž 13 hodín ručnej práce – je gravírovaná a hlava jaguára je ručne lepená z korálkov. Fľaše sú číslované a práve táto zdĺhavá a precízna práca z nej robí klenot.

 

Xiaman01


Domenico Cigar vám okrem kvalitnej tequily ponúka i tie najkvalitnejšie rumy z celého sveta. Ochutnať môžete dominikánske rumy od rodinnej firmy Oliver&Oliver, či rumy svetových značiek. 

 

Vyber si  svoj rum 

CUBANEY CENTENARIO predstavuje silný a pritom jemný a hladký rum s kvetinovou vôňou, ktorý pripomína chuť lieskových orechov.. V ústach je intenzívny, s nádychom pižma a mierne horký. Rum, ktorý získal viaceré medzinárodné ocenenia. Beverage Testing Institute zaradil tento rum medzi 10 najlepších rumov sveta a najlepší rum z Dominikánskej republiky

 

Rum Puntacana Club  je zmes rumov s nádychom vanilky, mandlí a sherry. I tento rum získal viacero ocenení. Rum UNHIQ XO okúzli každého, kto ocení jedinečnosť sladších rumov. Výnimočnosť tohto rumu potvrdzuje priložený certifikát podpísaný samotným majstrom rumu. Taktiež bol zaradený  medzi najlepších 10 rumov sveta. Quorhum 30 Años Aniversario  je absolútne jedinečný rum, pretože sa jedná o zmes 30 ročných rumov gaštanovej farby. Jeho vôňa je ľahká, karamelová zakončená nádychom kvetov. Ophyum Rum sa radí k vrcholu umenia. Jeho tmavo rubínová farba s omamnou vôňou kandizovaného ovocia, čerstvo vylisovanej šťavy z cukrovej trstiny a pečených fíg predstavuje kvalitu, ktorú určite ocení každý gurmán.

 

Vyskúšať môžete i rumové likéry, ako napríklad Companero Ron Elixir Orange s výraznou chuťou pomarančov a kokosu, či iné.


Kvalitné brandy

Nepremeškajte limitovanú ediíciu Gran Brandy Solera Reserva Especial, ktorá je vyrobená destiláciou mladého šťavnatého najvhodnejšieho vína s nízkou kyslosťou. Zrenie prebieha po dobu 15 rokov metódou solera v 46 najstarších sudoch. Vôňa duba a vanilky očarí i vaše zmysly.
Gran Brandy Solera Reserva Especial 15 years

 

 



Vybrať si kvalitu stojí zato. Spoločnosť Domenico Cigar, s.r.o. Bratislava je výhradným partnerom a importérom tequily PADRE AZUL a mezcalu XIAMAN pre Slovenskú republiku. 

 

Text upravila: Lenka Drgoncová

Viac na: www.domenicocigar.com/alkohol