To, že aj Slováci vedia robiť kvalitné produkty na svetovej úrovni, nie je žiadnou novinkou. Svoje úspechy neustále potvrdzujú oceneniami z rôznych oblastí doma i v zahraničí. Z významného ocenenia sa opäť teší spoločnosť LPT EU, ktorá vlastní značku Brix - Grown for flavour. Na veľtrhu For Gastro & Hotel Expo Praha získala 1. cenu Grand Prix v kategórii Jedlo a nápoje. Ocenenie získala kolekcia mrazom sušeného ovocia v švajčiarskej čokoláde Acticoa, ktorá spája prémiovú kvalitu s výnimočnou chuťou a vytvára tak jedinečný produkt, ktorý na trhu nemá obdobu.

 

brix products 1

 

Roman Remiš, konateľ spoločnosti LPT EU sa k úspechu vyjadril: “Získané ocenenie je pre nás obrovskou motiváciou. Pravidelne sa so svojimi produktmi zúčastňujeme rôznych výstav a veľtrhov na Slovensku a v Čechách a sme veľmi radi, že naša snaha prinášať na trh prémiové, kvalitné a hlavne dostupné produkty a je cenená aj medzi odborníkmi.”

 

20181005 180016


Ocenený produkt, lyofilizované ovocie v švajčiarskej čokoláde Acticoa, je skutočne unikátny. Jej vyrobené množstvo je každoročne obmedzené, takže v tomto prípade hovoríme o limitovanej edícii. Čokoláda Acticoa je jedinečná vďaka blahodarným účinkom na zdravie človeka. Technologické postupy umožňujú podstatne vyšší obsah flavonoidov v porovnaní s čokoládou vyrábanou tradičným spôsobom. Flavonoidy z kakaa napomáhajú elasticite krvných ciev, a tým prirodzenej cirkulácii krvi - toto tvrdenie bolo oficiálne schválené Európskou úniou v roku 2013. Ručne vyrábané čokoládky s lyofilizovanou malinou, alebo jahodou vo vnútri sú obaľované v prachu z mrazom sušeného ovocia pre ešte intenzívnejší pôžitok. Balenie tohto mrazom sušeného ovocia je teda dokonale vyváženou kombináciou zdravej i chutnej potraviny top kvality.

 acticoa Brix

 

Ocenenie Grand Prix na výstave For Gastro & Hotel Expo udelila odborná porota. Medzinárodný odborný veľtrh v Českej republike je zameraný na potraviny a nápoje, gastronomické zariadenia a vybavenia reštaurácii a hotelov. Napriek tomu, že značka Brix je na trhu ešte len necelé 2 roky, je Grand Prix už druhé ocenenie v priebehu roka 2018. V januári získala spoločnosť vlastniaca značku Brix ocenenie Danubius Gastro 2018. Každoročne sa udeľuje pri príležitosti konania rovnomennej výstavy a víťazov vyberá odborná porota zložená z profesionálov pôsobiacich v oblasti gastronómie a príbuzných oblastí. Toto ocenenie získala takmer presne po roku svojej existencie.

 brix1

 

Lyofilizované ovocie značky Brix - Grown for flavour je aktuálne dostupné pre bežných zákazníkov, podnikateľov a veľkoodberateľov  v známej sieti predajní Metro Cash & Carry, vo vybraných kamenných predajniach  a v neposlednom rade v e-shope.


BRIX – GROWN FOR FLAVOUR ponúka prémiové naturálne produkty z kontinentálneho ovocia. Mrazom sušené (lyofilizované) ovocie BRIX je plné vitamínov, karoténoidov, omega 3 a 6 - mastných kyselín, antioxidantov, minerálov a vlákniny s nízkym glykemickým indexom. Proces spracovania a konzervácie zabezpečuje uchovanie všetkých nutričných hodnôt. Spĺňa štandardy RAW a GMO FREE, je vhodné i pre vegánov, celiatikov, športovcov, tehotné ženy i gurmánov a všetkých spotrebiteľov, ktorý hľadajú kvalitné výrobky a zároveň plnohodnotný chuťový zážitok z poctivej a zdravej potraviny.

 

Text a foto: Redakcia tophoreca.sk

Viac nawww.brixproducts.com