Presne takto vyzerá dovolenka podľa predstáv Slovákov. Vidiecke prostredie presýtené tradíciami, na dosah najatraktívnejšie časti Tatier a luxus v plne vybavenej drevenici s nezabudnuteľnými výhľadmi.

 

Drevenica 4seasons Žiar_Belianske Tatry

 

Novopostavená Drevenica 4seasons poskytuje nadštandardné ubytovanie od roku 2014 v rázovitej podtatranskej obci Ždiar situovaná v prírodnej scenérii Belianskych Tatier.

Majiteľ chaty Samuel Klocháň prezradil, že jej architektúra sa inšpiruje tradičnými drevenicami v Tatrách s tým, že interiér navrhli v súlade s modernými trendmi do príjemných materiálov.

„Môžeme povedať, že ako jedna z prvých dreveníc v Ždiari sme mali kompletné vybavenie inteligentného domu a tak naši hostia prichádzajú do vždy vyhriatych priestorov či nasvieteného exteriéru. Dizajn drevenice je kombináciou európskych trendov a tatranskej pohostinnosti. Veríme, že v našej drevenici sa ľudia od prvého momentu cítia ako doma, pretože to bolo našim prianím,“ želá si Samuel Klocháň a jeho slová potvrdzujú vysoké hodnotenia hostí, ktorí okúsili vybavenie a pohostinnosť ubytovacieho zariadenia.

 

Drevenica 4seasons Žiar_obývačka

 

Drevenica 4seasons ponúka nadštandardné ubytovanie v dvoch, no čoskoro až v troch apartmánoch. K spodnému a strednému apartmánu by mal v roku 2021 pribudnúť horný, čím sa kapacita celej drevenice zvýši na 14 osôb.

„Prvé dva apartmány majú veľmi podobnú rozlohu, vybavenie kuchyne, obývacej izby, kúpeľne a spoločných priestorov. Odlišujú sa v detailoch a vo výhľade. Čím ste vyššie, tým krajší výhľad na Belianske Tatry máte. Aby sme to vykompenzovali, tak spodný apartmán má malú letnú terasu. Horný apartmán bude rozlohou najväčší a už sa tešíme, až ho dokončíme, pretože dopyt po takýchto väčších apartmánoch je stále vyšší,“ podotkol majiteľ chaty a naznačil, že hostí čakajú po rozšírení drevenice tri samostatné spálne pre šesť osôb.

 

Drevenica 4seasons Žiar_spoločenská miestnosť

 

Návštevníci zrelaxujú v obývacej časti pri Led televízore, alebo pri plápolajúcom ohni v krbe. V kuchyni nájdu všetko, čo potrebujú k pobytu - chladničku, umývačku, indukčnú platňu, elektrickú rúru, mikrovlnku a vybavenie ako hrnce, taniere, poháre, či príbory. Deti ocenia veľký dvor, dospelí sa po večeroch zabavia pri vonkajšom ohnisku, z ktorého sa bude šíriť vôňa opekaných dobrôt.

Niet sa čo čudovať, že Drevenicu 4seasons si za miesto aktívneho odpočinku a nezabudnuteľnej dovolenky volia najčastejšie rodiny s deťmi alebo mladé páry, ktoré prídu do Ždiaru za turistikou, lyžovaním či cyklistikou. Lákadlom je tiež blízkosť poľských hraníc, ktorá rozširuje možnosti pre slovenských turistov.

„Naša poloha je našou veľkou výhodou, nachádzame sa takmer v srdci obce Ždiar, pár metrov od miestnych potravín, tradičnej reštaurácie a vyhľadávanej pizzerie. Do krásnej Monkovej doliny sa dostanete za asi 10 minút pešo a obe lyžiarske strediská Strednica aj Strachan sú do dvoch kilometrov od chaty. Ak sa k nám chystáte v lete, máte v tesnej blízkosti Ždiaru známy Chodník v korunách stromov v Bachledovej doline. Chata má vlastný bezpečnostný a kamerový systém a aj keď nemá oplotenie, je pobyt veľmi bezpečný a bezproblémový,“ láka na pobyt do Žiaru Samuel Klocháň.

 

Drevenica 4seasons Žiar_spálňa


Podtatranská obec je známa svojimi tradíciami, kultúrou, folklórom a ľudovou architektúrou a je centrom Belianskych Tatier. Blízkosť Belianskej jaskyne, kultúrnych a historických pamiatok, termálnych kúpalísk a množstvo turistických a cykloturistických chodníkov zaručuje, že si tu nájde priestor pre aktívny oddych každý a v každom ročnom období.

 

Drevenica 4seasons Žiar_Belianske Tatry_II

Drevenica 4seasons Žiar_kuchyňa

Drevenica 4seasons Žiar_kúpelňa

Drevenica 4seasons Žiar_Belianske Tatry_spoločenská miestnosť

 

Text: BK
Foto: Drevenica 4seasons
Viac informácií TU