Veronika a Štefan, partneri, ktorých okrem vzájomnej lásky spojila aj láska a úcta k prírode. Ich spoločná záľuba, ktorou je práca s drevom postupom času prerástla na profesionálnu úroveň. Dnes je spoločnosť by Veras renomovanou značkou, ktorá vytvorila množstvo jedinečných a štýlových nábytkov a doplnkov do hotelov, kaviarní i domácností.

 

veras 1

 

Nadčasové výrobky, ktoré vznikajú výlučne ručnou prácou pochádzajú z dreva zo slovenských lesov. Najčastejšie používanými materiálmi sú agát, jaseň, dub i orech. Práve vlastnosti agátového dreva sú pre výrobu unikátnych nábytkov a doplnkov ideálne.

 

veras 3

 

"Drevo, ktoré na svoju tvorbu používame je drevo, ktoré by za iných okolností bolo určené na palivo alebo do štiepky. Pre nás je drevo, ktoré má v sebe rôzne hrče, nerovnosti, nepravidelné tvary alebo iné atypy úplne ideálne. Práve jeho inakosť je výzvou pre nás na vytvorenie zaujímavého kusu nábytku, konferenčného alebo jedálenského stola, či nočného stolíka," hovorí o svojej práci Štefan Gregorovič.

 

veras 7 a

 

Produktami spoločnosti by Veras nie sú typické masívne nábytky. Ide tu o zaujímavú kombináciu dreva a epoxidovej živice. Tá ideálne zakonzervuje drevo, ktoré dostáva druhú šancu na uplatnenie. Výsledný produkt má dlhú životnosť a vydrží niekoľko generácií. V prípade poškodenia je ľahko opraviteľný.

 

veras 4

 

K zaujímavej kombinácii dreva a živice sa Štefan dostal práve pri pohľade na neuveriteľne uzlové agátové drevo. Premýšľal o jeho využití a na internete našiel informáciu o zalievaní dreva do živice. Následne mnohými pokusmi a samoučením spolu s partnerkou dospeli k spôsobu, aký je pre tvorbu nábytku i doplnkov z dreva ideálny. Konkrétny postup je samozrejme výrobným tajomstvom, ale výsledok je unikátny a jedinečný.

 

veras 9

 

Ku každému zákazníkovi v spoločnosti by Veras pristupujú individuálne. Zákazník povie svoju predstavu, na prvom stretnutí sa prinesú vzorky materiálu, z ktorých by bolo možné vytvoriť konkrétny typ nábytku a následne aj niekoľko opracovaných dosiek, z ktorých vzniknú originálne stoly, police, dekorácie alebo iné typy nábytku. Doplnky ku stolom si klient volí podľa svojich predstáv, buď z kovu, dreva alebo iného materiálu. Takisto podľa predstáv klienta alebo súčasného zariadenia interiéru sa vyberá aj farebná kombinácia živice.

 

veras 9

 

Do živice je možné zalievať rôzne predmety a materiály. Obľúbené sú kamene, vyrezávané drevené predmety aj srdiečka. "Mali sme aj klienta, ktorý si vymyslel unikátnu výzdobu stolov s kovovými predmetmi, reťazami, kľúčmi, ktoré akoby vytvoril do obrazu a my sme mu ich zaliali spolu s opracovaným drevom. Limity teda nemáme žiadne, spracovanie je možné plne prispôsobiť predstavám zákazníka," dopĺňa možnosti spracovania jednotlivých produktov majiteľ spoločnosti.

 

veras 2

 

Práve pre interiéry kaviarní, hotelových barov, cukrární, reštaurácií alebo pekárničiek, ktoré chcú vyniknúť svojim špecifickým interiérom dokážu v spoločnosti by Veras vytvoriť na mieru jedálenské i konferenčné stolíky podľa ich predstáv. A zaručené je, že každý stolík, hoci bude z jedného druhu dreva, bude absolútnym originálom.

Viac informácií: www.veras.sk