syrakuzy mesto dovolenkavtaliansku

Útočisko totiž musite hľadať hlboko v olivových hájoch, asi 20 minút od mesta Noto. Na margo mesta, Noto je nemenej fotogenické ako prírodné parky v okolí. Hojné množstvo zrúcanín, amfiteátrov, ale aj pláží či vodopádov objavíte pri exkurziách organizovaných hotelom Borgo Alveria. Chýba vám bicykel? Na recepcii vám zdarma jeden zapožičajú. 

Dobrá zpráva pro cyklisty. Bikefriendly hotely v Alpách přibývají

 

syrakuzy exteriér dovolenkavtaliansku

S veľkorysou rozlohou presahujúcou 20 hektárov sa hotel nezaobíde bez sadov a záhrad, v ktorých sa pestujú bylinky a typicky sicílske plodiny ako figy, marhule, broskyne či višne. Ak túžite po pomarančoch, v okolí mesta ich nájdete rásť povedľa starobylých múrov niekdajších pevností.

 

syrakuzy dovolenkavtaliansku spálňa

Prírodná rezervácia Vendicari je obsypaná piesočnými plážami a pri troche šťastia i správnej navigácii vám nad hlavou preletia dokonca plameniaky. Rurálny charakter hotela sa prenáša z kuchyne do interiéru izieb a odtiaľ na terasu s bazénom. Možno sa ani nenazdáte a po dobrom obede sa budete prechádzať po pláži či hotelovom sade so šťavnatou broskyňou v ruke, práve odtrhnutou z vetvy stromu. Nakoniec, majitelia svojich hostí priamo nabádajú k tomu, aby sa pokojne pohostili hocičím, čo rastie v ich záhrade. 

syrakuzy jedlo

Bola by však škoda, ak by ste nevyskúšali tunajšiu kuchyňu. Veď všetky suroviny sú dovážané od okolitých málovýrobcov, počnúc medom a vínom a končiac syrmi. Na tanieri nechýbajú ani morské plody.

 

Najhlbší hotelový bazén? Ten nájdete tiež v Taliansku


Grilovaná chobotnica na paradajkovo-olivovej omáčke, meuilefeuille z artičoky a tuniaka na sladkom drievku či mušle nakyslo so špenátom a rozmarínom. Ste ešte väčší labužníci?

syrakuzy jedlo

 

V tom prípade uvítate s nadšením kurzy varenia. Hotel má povahu ekofarmy, takže než si pripravíte vlastnoručne celú večeru, máte možnosť zájsť na plavbu loďou, uloviť si napríklad morského vlka, v záhrade natrhať čerstvé oregáno a koriander a na záver za pomoci šéfkuchára realizovať najdivokejšie predstavy priamo v hotelovej kuchyni. 

 

Čítajte ešte ďalej:

Noma - fenomén našej doby

Reštaurácie, o ktorých hovorí celý svet