Taliansko je z gastronomického hľadiska požehnanou krajinou. Každý kraj má svoje gastronomické špeciality, pričom ani chudobnejší juh Talianska sa nedá zahanbiť. Teplé podnebie a charakteristická pôda dodáva ovociu, zelenine a bylinkám chute, farby a vône, aké nikde inde nenájdeme. Okolité moria sú plné rýb, mäkkýšov a talianska tvrdá pšenica je ideálnou odrodou, z ktorej sa robia desiatky druhov rozličných chutných cestovín a ktoré tvoria prakticky základ talianskej kuchyne. Kvalitné talianske vína sú pýchou a každý gurmán si na nich pochutná.
Počas uplynulých dvadsiatich rokov vyrástlo na Slovensku veľa reštaurácií, zameraných na rôznorodé kuchyne a hlavne pizzerie. Dôležité je vytvoriť správny koncept reštaurácie a zamestnávať správnych ľudí, aby sa dosiahol vysoký stupeň kvalitnej gastronómie.
Pravá talianska reštaurácia
Talianska kuchyňa má svoje čaro. Ak ste navštívili Taliansko a jedli pravé talianske špeciality viete, ako majú chutiť a voňať. Keď si kúpite talianske jedlo na Slovensku je cítiť rozdiel. Hostia často prichádzajú o to pravé talianské v takzvaných talianskych reštauráciách. Chýba zážitok z originálnej chuti, farby, vône a štruktúry, ktoré sú práve v gastronómii také dôležité.
Reštaurácia s originálnymi talianskymi surovinami
Pripraviť chutné jedlo, tak ako sa podáva v krajine pôvodu môže iba človek, ktorý žil v zemi ich pôvodu a pozná skutočné suroviny, z ktorých by sa mal pokrm pripravovať a taktiež spôsob prípravy.
Majiteľ reštaurácie Massimo Ristorante je Talian, ktorý získal skúsenosti od svojho otca
Pokiaľ sa to dá je v reštaurácii prítomný počas celého dňa. Ide predsa o jeho hostí, zamestnancov, recepty, prestíž a aj peniaze. Počas celého dňa nájdeme pána Massima prakticky všade – od riadenia prípravných prác a varenia v kuchyni, cez kontrolu dovezených surovín, vína, nápojov, zeleniny, mäsa a rýb, až po sledovanie práce čašníkov, prikrývanie stolov, vítania a lúčenia sa s hosťami, pre ktorých si vždy nájde čas, aby s nimi prehodil pár viet.
Unikátny projekt
Projekt reštaurácie Massimo Ristorante je unikátny aj z hľadiska náročnosti dovozu, skladovania a spracovania surovín tak, aby k stolujúcim prichádzali v čo najčerstvejšom stave. Koncept čo najčerstvejšej kuchyne a ingrediencií nie je jednoduché naplniť. Mimoriadne náročné podmienky si vyžaduje najmä dovoz a skladovanie rýb a morských plodov, ktorých druh a množstvo sa líši podľa sezóny rybolovu a v rámci zachovania jeho kvality je potrebné, aby čas od výlovu po spracovanie bol čo najkratší. Iba skúsený odborník dokáže odhadnúť, koľko rýb vlastne potrebuje objednať tak, aby ich spracovanie a využitie bolo čo najoptimálnejšie, a to najmä vtedy, ak je more vzdialené niekoľko sto kilometrov. V Taliansku nepotrebujete navštevovať svojich dodávateľov. Oni sami prichádzajú denne ráno do vašej reštaurácie s čerstvými rybami, ovocím a zeleninou. Z tohto pohľadu je naša prevádzka, tak aby sme udržali vysokú kvalitu, veľmi náročná.
Tajomstvo chuti
Tajomstvo neopakovateľnosti Massimo Ristorante sa skrýva v jednoduchosti prípravy jedál z voňavých čerstvých surovín, v príjemne nepravidelných tvaroch ručne vyrobených cestovín, v možnosti sledovať kuchára ako obracia nad otvoreným grilom práve pripravované mäso, ryby, či plody mora, vo vôni čerstvého šalátu, mozarelly z pravého byvolieho mlieka a v neopakovateľnej chuti typických talianskych múčnikov, ktorých recepty sa v Massimovej rodine tradujú z pokolenia na pokolenie. To všetko dopĺňajú talianske vína z bohatej vinotéky, ktoré sú iné ako vína stredoeurópske – vďaka množstvu slnka a tepla sladšie, jemnejšie, korenistejšie.
Taliansko na tanieri
Majiteľ priniesol typickú južanskú radosť a úctu k stolovaniu, ktorá je v posledných rokoch trocha zanedbávaná, pretože ju pohltil rýchly beh doby. Dobrý hostiteľ musí mať totiž schopnosť načúvať aj nevysloveným želaniam svojich hostí.
Delikatesa mäsa Kobe
Mäso Kobe je vyhlásenou delikatesou s jedinečnou chuťou, mäkkosťou a mastnou mramorovou textúrou. Kobe patrí medzi najlepšie značky hovädziny vo svete a je skutočne exkluzívnou záležitosťou. Reštaurácia Massimo Ristorante je jediným certifikovaným predajcom mäsa Kobe na Slovensku.
Víta Vás Massimo Ristorante, príďte a ochutnajte.
Text upravila: Lenka Drgoncová
Foto: Massimo Ristorante
Viac na: www.massimo.sk