Taliansko je z gastronomického hľadiska požehnanou krajinou. Každý kraj má svoje gastronomické špeciality, pričom ani chudobnejší juh Talianska sa nedá zahanbiť. Teplé podnebie a charakteristická pôda dodáva ovociu, zelenine a bylinkám chute, farby a vône, aké nikde inde nenájdeme. Okolité moria sú plné rýb, mäkkýšov a talianska tvrdá pšenica je ideálnou odrodou, z ktorej sa robia desiatky druhov rozličných chutných cestovín a ktoré tvoria prakticky základ talianskej kuchyne. Kvalitné talianske vína sú pýchou a každý gurmán si na nich pochutná.

 

Interier PR clanok

 

Počas uplynulých dvadsiatich rokov vyrástlo na Slovensku veľa reštaurácií, zameraných na rôznorodé kuchyne a hlavne pizzerie. Dôležité je vytvoriť správny koncept reštaurácie a zamestnávať správnych ľudí, aby sa dosiahol vysoký stupeň kvalitnej gastronómie.

 

terasa detail pr clanok

 

 Pravá talianska reštaurácia

Talianska kuchyňa má svoje čaro. Ak ste navštívili Taliansko a jedli pravé talianske špeciality viete, ako majú chutiť a voňať. Keď si kúpite talianske jedlo na Slovensku je cítiť rozdiel. Hostia často prichádzajú o to pravé talianské v takzvaných talianskych reštauráciách. Chýba zážitok z originálnej chuti, farby, vône a štruktúry, ktoré sú práve v gastronómii také dôležité.

 PHOTO 2019 01 16 10 26 29

 

Reštaurácia s originálnymi talianskymi surovinami

Pripraviť chutné jedlo, tak ako sa podáva v krajine pôvodu môže iba človek, ktorý žil v zemi ich pôvodu a pozná skutočné suroviny, z ktorých by sa mal pokrm pripravovať a taktiež spôsob prípravy.

 

PHOTO 2019 01 16 10 26 26

 

Majiteľ reštaurácie Massimo Ristorante je Talian, ktorý získal skúsenosti od svojho otca

Pokiaľ sa to dá je v reštaurácii prítomný počas celého dňa. Ide predsa o jeho hostí, zamestnancov, recepty, prestíž a aj peniaze. Počas celého dňa nájdeme pána Massima prakticky všade – od riadenia prípravných prác a varenia v kuchyni, cez kontrolu dovezených surovín, vína, nápojov, zeleniny, mäsa a rýb, až po sledovanie práce čašníkov, prikrývanie stolov, vítania a lúčenia sa s hosťami, pre ktorých si vždy nájde čas, aby s nimi prehodil pár viet.

 

PHOTO 2019 03 03 19 15 48 1

 

Unikátny projekt

Projekt reštaurácie Massimo Ristorante  je unikátny aj z hľadiska náročnosti dovozu, skladovania a spracovania surovín tak, aby k stolujúcim prichádzali v čo najčerstvejšom stave. Koncept čo najčerstvejšej kuchyne a ingrediencií nie je jednoduché naplniť. Mimoriadne náročné podmienky si vyžaduje najmä dovoz a skladovanie rýb a morských plodov, ktorých druh a množstvo sa líši podľa sezóny rybolovu a v rámci zachovania jeho kvality je potrebné, aby čas od výlovu po spracovanie bol čo najkratší. Iba skúsený odborník dokáže odhadnúť, koľko rýb vlastne potrebuje objednať tak, aby ich spracovanie a využitie bolo čo najoptimálnejšie, a to najmä vtedy, ak je more vzdialené niekoľko sto kilometrov. V Taliansku nepotrebujete navštevovať svojich dodávateľov. Oni sami prichádzajú denne ráno do vašej reštaurácie s čerstvými rybami, ovocím a zeleninou. Z tohto pohľadu je naša prevádzka, tak aby sme udržali vysokú kvalitu, veľmi náročná.

 

 

Tajomstvo chuti

Tajomstvo neopakovateľnosti Massimo Ristorante sa skrýva v jednoduchosti prípravy jedál z voňavých čerstvých surovín, v príjemne nepravidelných tvaroch ručne vyrobených cestovín, v možnosti sledovať kuchára ako obracia nad otvoreným grilom práve pripravované mäso, ryby, či plody mora, vo vôni čerstvého šalátu, mozarelly z pravého byvolieho mlieka a v neopakovateľnej chuti typických talianskych múčnikov, ktorých recepty sa v Massimovej rodine tradujú z pokolenia na pokolenie. To všetko dopĺňajú talianske vína z bohatej vinotéky, ktoré sú iné ako vína stredoeurópske – vďaka množstvu slnka a tepla sladšie, jemnejšie, korenistejšie.

 

PHOTO 2019 01 16 10 26 35

 

Taliansko na tanieri

Majiteľ priniesol typickú južanskú radosť a úctu k stolovaniu, ktorá je v posledných rokoch trocha zanedbávaná, pretože ju pohltil rýchly beh doby. Dobrý hostiteľ musí mať totiž schopnosť načúvať aj nevysloveným želaniam svojich hostí. 

 

maso pr clanok

 

Delikatesa mäsa Kobe 

Mäso Kobe je vyhlásenou delikatesou s jedinečnou chuťou, mäkkosťou a mastnou mramorovou textúrou. Kobe patrí medzi najlepšie značky hovädziny vo svete a je skutočne exkluzívnou záležitosťou. Reštaurácia Massimo Ristorante je jediným  certifikovaným predajcom  mäsa Kobe na Slovensku.  

 licencia KOBE pr clanok

 

 Víta Vás Massimo Ristorante, príďte a ochutnajte.

 

 

 

 

Text upravila: Lenka Drgoncová

Foto: Massimo Ristorante

Viac na: www.massimo.sk