Dnešná doba praje cestovaniu na Slovensku. Ale aj tu sa zmenili zaužívané stereotypy. Trendom je cestovanie do hôr, prírody a mimo väčších miest. Vyhľadávané sú ubytovania v chatách, dreveniciach, vilkách a apartmánových domoch.
Nemecký podnikateľ, nadšenec architektúry a cudzích kultúr - Bernd Kolb rekonštruoval tristoročný tradičný marocký palác, v ktorom vytvoril malý hotel s pôsobivou atmosférou.
Lyofilizované ovocie niektorí milujú, iní sú zdržanlivejší. Ide totiž o úplne inú chuť, na akú sme si zvykli pri klasickom sušenom ovocí. Odlišuje sa absenciou vody v ovocí a zelenine, chrumkavosťou a zachovaním všetkých chuťových a zdraviu prospešných látok.
Hotel - miesto, kde zákazníkom poskytnú kvalitné, čisté a komfortné ubytovanie. A potom sú tu hotely, ktoré sa vymykajú bežnému štandardu a sú výnimočné napríklad svojou veľkosťou, polohou, výškou prípadne luxusným zariadením.
Cestovať za hranice dnes nie je možné, o to viac ľudí vyráža do prírody, ktorej návštevu máme dokonca odporúčanú. Preto vám v nasledujúcich riadkoch prinášame pár tipov na zaujímavé miesta na Slovensku, ktoré vás potešia, nadchnú aj očaria.
Liečebné kúpeľníctvo je tradičný európsky fenomén. Ľudia stáročia prichádzali na miesta s výskytom „zvláštnych vôd“ riešiť svoje zdravotné problémy. Dobré chýry o uzdraveniach sa šírili a tak mnohí majitelia takýchto území začali vytvárať podmienky, aby územie mohlo poskytnúť základné služby aj návštevníkom, ktorí tu neboli doma.