Jubilejný 30. ročník tradičných veľtrhov HOLIDAY WORLD & REGION WORLD sa bude konať od 18. do 20. marca 2022 v areáli výstaviska PVA EXPO PRAHA v Letňanoch. Usporiadateľom je spoločnosť ABF.

 

holiday world 2

 

Veľtrhy HOLIDAY WORLD & REGION WORLD sú najvýznamnejšou akciou svojho druhu nielen v Českej republike, ale aj v regióne strednej Európy. Svoje expozície a stánky tento rok na veľtrhoch predstaví 227 vystavovateľov z 21 krajín, a to na výstavnej ploche 5 740 m².

„Veľtrhy HOLIDAY WORLD & REGION WORLD považujeme za jednu z najdôležitejších akcií. Pandémia koronavírusu, žiaľ, dostala cestovný ruch do veľmi ťaživej situácie. Pevne ale veríme, že naša maximálna snaha podporiť a reštartovať cestovný ruch prostredníctvom konania veľtrhov je jednou z ciest, ako sa z krízy pomaly vymaniť,“ hovorí Martin František Přívětivý, generálny riaditeľ usporiadateľskej spoločnosti ABF.

 

holiday world 3

 

Program veľtrhu

Čo všetko je okrem prezentácií krajín, miest, obcí, ubytovacích, stravovacích a voľnočasových aktivít pre návštevníkov pripravené? Zúčastniť sa môžete na kvízoch a súťažiach. Preveziete sa na podmorskom šliapacom bicykli v interaktívnej expozícii Múzea Karla Zemana. Na pamiatku si tu môžete urobiť fotku zo slávneho filmu Vynález skazy.

Influencer Martin Carev sa s návštevníkmi v sobotu podelí o svoje dobrodružné zážitky z výpravy po Etiópii, ktorú absolvoval ako dočasný člen expedície Tatra okolo sveta 2. Cestovateľ Jan Hocek na veľtrhu predstaví ucelený, dôkladne zmapovaný a podrobne popísaný systém najdlhších turistických a pútnických v Českej republike. Vyhlásené budú aj výsledky obľúbenej ankety Kraj môjho srdca, ktorú tradične organizuje redakcia Kam po Česku. Veľtrhy prebehnú súbežne s úspešnými výstavami FOR CARAVAN a FOR BOAT.

Pre odborníkov

Na veľtrhoch HOLIDAY WORLD & REGION WORLD bude vôbec prvýkrát udeľovať prestížne ocenenie Veľká cena cestovného ruchu 2021/2022. Organizátor súťaže, komunikačná agentúra COT group, oznámi víťaza tohto ročníka v kategóriách: Najlepšia turistická kampaň, Najlepší e-projekt a Najlepší udržateľný projekt.

Zdroj informácií a foto: Holiday World, pripravila: Petra Adamcová