Veľtrh hotelového a reštauračného zariadenia, potravinárstva i gastronómie FOR GASTRO & HOTEL splnil očakávania návštevníkov i vystavovateľov a predstavil nové trendy a technológie v oblasti pohostinstva. Mediálnym partnerom podujatia bolo vydavateľstvo MEDIA/ST a magazín Top Hotelierstvo/Hotelnictví. Počas tohtoročného podujatia sa prezentovali významné firmy zo sekcií gastro technológie a výroby, hotelierstva, vybavenia hotelov, nábytku, rezervačných technológií a mnohí ďalší. Nechýbali potravinové špeciality, novinky i osvedčené a obľúbené produkty a ich ochutnávky.

 

for gastro veltrh praha 7

 

Prehliadku 91 vystavovateľov zo štyroch krajín si nenechalo ujsť 5276 návštevníkov profesionálov zo sektoru, pre ktorých boli vyhradené prvé dva dni podujatia, ale aj z radov širokej verejnosti.

V expozícii PVA EXPO PRAHA sa v priestore takmer 5 tisíc metrov štvorcových predstavili aj tieto firmy: Blažek Gastro, TeS Chotěboř, Eurofit Prosperity, CESK, Jipa, AT FORNAX, Dublino, Veba, G. Benedikt, Pavel Hajn, Hobart, Pivovar Ferdinand, Giroma Gelato, Refresh či Green Life. Záujem u návštevníkov vyvolala aj expozícia Štátneho poľnohospodárskeho intervenčného fondu, ktorá ponúkala produkty 12 českých potravinárskych firiem. Spoločnosť damejidlo.cz si okrem prezentácie svojich aktivít pre návštevníkov pripravila lákavú súťaž o zaujímavé ceny.

 

for gastro veltrh praha 8

 

Úspešný kongres pre odborníkov

Profesionálne zaujal aj KONGRES FOR GASTRO & HOTEL, ktorý sa konal počas prvého dňa v Kongresovej sále výstaviska. Priamo v objekte sa stretlo 277 účastníkov a online prenos sledovalo ďalších 736 divákov. Témou kongresu bol "Druhý reštart: Spolupráca a peniaze v pohostinstve."

Debatovalo sa o aktuálnej situácii na trhu po druhom lockdowne, vzájomnej spolupráci organizácií, ktoré počas pandémie zastupovali spoločné záujmy vo Vláde ČR, riešila sa ekonomika prevádzok a rozvoj podnikov. Ako prednášajúci vystúpil prezident Asociace hotelů a restaurací ČR Václav Stárek, za Český gastronomický inštitút Filip Sajler, Luboš Kastner za Asociáciu malých a stredných podnikov a živnostníkov ČR, Ondřej Novotný zo spoločnosti Qerko, Vladimír Sirotek z Dotykačky, Vladimír Buťa zo spoločnosti Mediatel, Petr Indra z damejidlo.cz a Tomáš Procházka za Restaurant Na Květnici.

 

for gastro veltrh praha 9 for gastro veltrh praha 5

 

Na veľtrhu FOR GASTRO & HOTEL sa prezentoval aj tím Vydavateľstvo MEDIA/ST a všetky novinky, trendy a čerstvé informácie zo stretnutí s odborníkmi z oblasti Horeca vám budeme postupne zverejňovať na našej webovej stránke.

V roku 2022 je konanie veľtrhu naplánované na termín 29. septembra až 1. októbra.